Курси підвищення кваліфікації продовжують свою роботу

Коледж

07 квітня 2022

07 квітня 2022 року продовжують свою роботу курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників, організовані ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України за програмою «Розвиток інноваційних професійних компетентностей у педагогічній діяльності».

На курсах підвищення кваліфікації діляться своїм досвідом провідні науково-педагогічні працівники НУБіП України, керівники і спеціалісти центральних органів виконавчої влади, науковці.

Роботу семінару проводила ДЕМЧЕНКО Ірина Іванівна, доктор педагогічних наук, професор кафедри соціальної роботи та реабілітації,   темами доповіді були: «Практика навчання молоді з особливими потребами в системі вищої освіти» та «Освітнє середовище як невід’ємна умова інклюзивної освіти».

 Зосередила основну увагу на аналізі сучасних проблем вищої освіти молоді з особливими потребами, що ґрунтуються на вивчені зарубіжного і вітчизняного досвіду включення молоді з особливими потребами до системи вищої освіти.

Розглянула основні засади інклюзивного освітнього середовища у вищій школі. Інклюзивна освіта – система освітніх послуг, що ґрунтуються на принципі забезпечення основного права дітей на освіту та права здобувати її за місцем проживання, що передбачає навчання людини з особливими освітніми потребами  в умовах інклюзивного закладу освіти.

Якісна вища освіта виступає основним каналом успішної соціальної інтеграції та фактором  самореалізації молодої людини і входить у десятку найбільш важливих цінностей.

 

Ольга Чорнобрива,

голова циклової комісії юридично-соціальних дисциплін