Перспективи взаємодії аграрного бізнесу і освіти

Економічне відділення

25 листопада 2021

25.11.2021 Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), компанія «Ернст енд Янг» та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) провели круглий стіл «Роль аграрного бізнесу у розвитку вищої освіти: виклики, перспективи, шляхи розвитку», в онлайн-форматі.

У рамках круглого столу відбулася панельна дискусія для обговорення ролі аграрного бізнесу у розвитку вищої освіти та обмін досвідом між аграрною та науковою спільнотою, а також презентація результатів двох освітніх проєктів, реалізованих за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку:

  • «Запровадження програми дуальної освіти для підвищення практичних навичок молодих професіоналів в агрономії» за участі агропромхолдингу «Астарта-Київ» та Харківського національного аграрного університету ім. В. В Докучаєва, який увійшов до складу Державного біотехнологічного університету.
  • «Удосконалення магістерської програми з агрономії на Півдні України» за участі групи компаній «Агроф’южн» та Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Участь у круглому столі взяли Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, перший заступник Міністра освіти та науки України Андрій Вітренко, президент Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» представники аграрного бізнесу Алекс Ліссітса, директор Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти Тетяна Іщенко, CSR та HR директори, представники аграрного бізнесу, старший менеджер ТОВ «Ернест енд Янг» Віктор Геращенко, керівник освітнього проєкту «Агрокебети» Анатолій Циркун, представники Європейського банку реконструкції та розвитку, представники посольств, аграрних університетів України та ЗМІ.

Відбулася панельна дискусія з теми круглого столу «Роль аграрного бізнесу у розвитку вищої освіти: виклики, перспективи, шляхи розвитку».

Участь у засіданні круглоглстолу взяли викладачі спецільних дисциплін еконмічного відділення Балдич Л. В., Конончук О. М., Матвійчук Л. А., Бондарчук І. П, Пастушенко Н. В. Інформація одержана в результата участі у коруглому столі буде використана в освітньому процесі.

Людмила Балдич,

Наталія Пастушенко,

викладачі фахових дисциплін економічного відділення