«Голодомор 1932-1933 років – біль серця всієї України»

Економічне відділення Юридичне відділення

25 листопада 2021

Наша пам’ять, наша совість вимагає від нас наприкінці осені щороку гучно дзвонити у Дзвони Пам’яті і Скорботи в пам’ять мільйонів наших співвітчизників, які на початку 30-х років XX ст. були безвинно закатовані голодом. Ця пам’ять і совість змушує нас низько поклонитися праху всіх тих безвинно убитих голодом українців, які пройшли через пекло Голодомору.

Наш громадянський обов’язок – згадати ті страшні роки і ті події, які привели до страшної загальнонаціональної катастрофи, згадати, через які приниження, страждання та муки пройшов наш працьовитий народ. Обов’язок живих і не байдужих до своєї історії людей пам’ятати ті вимерлі села і хутори, ті спільні ями, куди скидали десятками вбитих голодом і напівживих ще тіл…

25 листопада 2021 року для здобувачів освіти 21-П та 11-Ю груп було проведено Урок Пам’яті і Скорботи «Голодомор 1932-1933 років – біль серця всієї України» (куратори Купчишина Т. В., Навозняк Л. М.).

Активну участь у виховному заході прийняли здобувачі освіти Скороход Владислава, Левчик Ангеліна, Козачок Оксана, Цинко Дарина,   Вознюк Михайло, Козяр Віктор, Данильчук Андрій. 

Хвилиною мовчання учасники виховного заходу вшанували пам'ять жертв Голодомору.

Нехай живе надія, що подібного більше не трапиться! Будемо пам’ятати…

 

 

Тетяна Купчишина,

Людмила Навозняк