Свято поля, хліба і душі. 21 листопада - День працівників сільського господарства

Бібліотечно-інформаційний центр

21 листопада 2021

Вклоняюсь низько праці хлібороба,

За урожай, за хліб отой святий…

Віталій Назарук

 

21 листопада в Україні відзначається День працівників сільського господарства – однієї із найважливіших галузей економіки України.

Сільськогосподарська галузь для української держави завжди була однією їх пріоритетних сфер розвитку як зовнішньої, так і внутрішньої економіки країни. Господь наділив українську державу багатими на чорнозем родючими землями. Аграрний сектор України має доступ до найбільш ефективних закордонних технологій і методів обробки землі. Це дозволило організувати агропромислову галузь, як одну з найбільш важливих стратегічних напрямів не тільки в економічному відношенні, але і активною політичною та геополітичною складовою життєдіяльності українського суспільства.

Найважливіші сільськогосподарські культури України – це озима пшениця, кукурудза, соняшник, соя, ячмінь, картопля, ріпак, цукровий буряк. Країна розташована в різних кліматичних зонах, і це впливає на те, які сільськогосподарські культури вирощують в Україні з розподілом за областями. Озима пшениця, що є найпродуктивнішою рослиною країни, культивується в лісостеповій зоні та на півночі степової, за причини недостатнього снігового покриву в степу. Кукурудза зосереджена в центральних та північних регіонах. Херсонська область славиться кавунами, а Вінницька та Тернопільська – картоплею.

З нагоди свята у бібліотечно-інформаційному центрі коледжу оформлена книжкова виставка. Для ознайомлення пропонуємо літературу по   овочівництву, городництву,  про  біологічні особливості рослин і їх розмноження, висвітлюються прогресивні технології вирощування високих урожаїв  сільськогосподарських культур.

 Також запрошуємо переглянути  презентацію «Сільськогосподарські культури України».

 

 

 Джерела: https://eos.com/uk/blog/vydy-silskohospodarskykh-kultur/

https://uk.wikipedia.org/wiki/

 

 

Світлана Андрійчук, провідний бібліотекар БІЦ