Всесвітній день географічних інформаційних систем (Всесвітній день ГІС)

Технічне відділення

17 листопада 2021

Щорічно в середу третього тижня листопада відзначають своє професійне свято усі, хто має безпосереднє відношення до збору, зберігання і формування геопросторової інформації – міжнародний ГІС-день. В рамках свята традиційно відбуваються різноманітні заходи: конференції, виставки, семінари, дні відкритих дверей, під час яких є нагода ознайомитися з останніми досягненнями у сфері геоінформатики. Більш ніж 80 країн світу приймають участь у відзначенні цього дня, кількість організацій, що проводять різноманітні заходи – понад 1000. Тож викладачі циклової комісії землевпорядних дисциплін та студенти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» долучились до святкування міжнародного дня ГІС.

Захід відбувся на базі навчально-практичного центру із землевпорядкування у дистанційному форматі.  Модератором урочистої події був завідувач  навчально-практичного центру із землевпорядкування Булакевич С.В., який звернувся до учасників з доповіддю «Сучасний стан розвитку Національної інфраструктури геопросторових даних України». Заступник директора з практичної роботи Качановський О.І. виступив з презентацією «Сучасний стан геоінформаційного забезпечення землеустрою». Президент ГІС Асоціації України Мельник О.В. доповів про «Тенденції розвитку GIS та BIM технологій в Україні», а студент-магістрант Берлінського державного технологічного університету Коваль А. представив цікавий матеріал на тему «Особливості навчання на магістерських програмах в університетах Німеччини».

Присутні отримали можливість стати частиною світової спільноти ГІС фахівців. Адже завдяки розвитку ГІС технологій з кожним днем досягається все більший прогрес в різних галузях народного господарства та промисловості, освоєння та вивчення земної поверхні, реагування на екстрені та непередбачені ситуації, прийняття зважених рішень в промислових завданнях та індивідуальних призначених для користувача запитів на основі накопичених даних.

Бажаємо всім учасникам цікавих досліджень і відкриттів з сучасними технологіями!

Вдячні усім учасникам Дня ГІС 2021

Сергій Булакевич, завідувач  навчально-практичного центру із землевпорядкування

Неля Русіна, голова циклової комісії