Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти провів засідання завідувачів відділень економічних спеціальностей

Економічне відділення

13 листопада 2021

12 листопада 2021 року в режимі онлайн відбулося засідання завідувачів відділень зі спеціальностей 09 «Економіка», 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 073 «Менеджмент», 075 «Маркетинг», 076 «Підприємництво, торгівля, та біржова діяльність» закладів фахової передвищої освіти з теми «Педагогіка співробітництва в умовах цифровізації освітнього процесу». Модераторами заходу були Кураченко Галина Миколаївна, Трісунова Тетяна Василівна – методисти ДУ «НМЦ вищої та фахової передвищої освіти».

На засіданні розглянули такі основні питання:

  • електронні освітні ресурси в професійній діяльності педагога;
  • презентація електронних підручників;
  • стандарти фахової передвищої освіти;
  • інформаційні-комунікаційні технології в освітньому середовищі закладів освіти;
  • можливість співпраці ДУ «НМЦ вищої та фахової передвищої освіти» з закладами освіти щодо створення електронних освітніх ресурсів.

Вступне слово надали Миколі Хоменку, к. п. н., заступнику директора Науково-методичного центру ВФПО. який ознайомив з історією ДУ «НМЦ вищої та фахової передвищої освіти», зазначив про збільшення кількості вступників у 2021 році на економічні спеціальності: 071 «Облік і оподаткування» – на 11,6 %, 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» – на 14,7 %, 073 «Менеджмент» – на 27,6 %, 076 «Підприємництво, торгівля, та біржова діяльність» – на 19,8 %.

Світлана Жуковська, керівник лабораторії цифрових та медіатехнологій в освіті, ознайомила присутніх з процесом створення електронних підручників, закликала викладачів до співпраці зі створення електронних навчальних ресурсів та розповіла про можливості для підвищення кваліфікації викладачів, які надає ДУ «НМЦ вищої та фахової передвищої освіти».

Долучилися до засідання завідувач економічного відділення Мартинова І. М., методист коледжу Балдич Л. В., голова циклової комісії економічних дисциплін Конончук О. М.

Ірина Мартинова, завідувач економічного відділення

Людмила Балдич,

методист коледжу