День економіста в Україні

Економічне відділення

12 жовтня 2021

День економіста в Україні – чудова нагода привітати всіх наших викладачів, студентів, випускників, представників цієї професії, відзначити їхні досягнення.

Економічне відділення ВСП «РФК НУБіП України» було створено наказом №52 09.09.2010 року, яке об’єднує такі спеціальності: 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 073 «Менеджмент», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», та розпочало свою історію з бухгалтерської школи у 1952 році.

За чисельністю студентів економічне відділення є одним із найбільших структурних підрозділів ВСП «РФК НУБіП України», станом на 1 вересня 2021 року навчається 404 студента.

Економічна освіта – це засіб для розвитку економічного мислення, що реалізується у формі економічної поведінки людини. З цього складається економічна культура, яка є підґрунтям для розвитку матеріального добробуту в суспільстві, а економісти – це професіонали, які чудово орієнтуються у складних фінансово-економічних і правових лабіринтах ведення бізнесу, компетентні в питаннях обліку, аудиту, оподаткування, аналізу і планування діяльності підприємств, фірм, компаній, державних установ, володіють знаннями й навичками, які ефективно застосовують в процесі формування і використання ресурсного потенціалу та забезпеченні успішної реалізації функцій і завдань, що здійснюються менеджментом підприємств і компаній.

Саме сьогодні на відділенні було проведено захід, присвячений цьому святу. Викладач, Василець Сергій Дмитрович, провів відкрите заняття з навчальної дисципліни «Мікроекономіка» для студентів 4-ОБ групи, на якому наголосив про ВВП, як показник загальної економічної активності країни.

Студентка 4-ОБ групи Рис Ірина презентувала презентацію та фільм про Саймона Сміта Кузнеця, економіста з України, який навчався і жив у Рівному. Він був першим, хто розвинув поняття внутрішнього валового продукту в сучасному його розумінні.

На завершення хочеться побажати в першу чергу побільше знань. В нашому ділі свій професійний багаж завжди потрібно поповнювати. Знадобиться нам і щіпка впертості, а також позитивного настрою навіть у найскладніший період звітів. Хочеться побажати, щоб робота ніколи не приносила нам виснажливого відчуття нудьги. Цифри — це наш світ. І хто, як не ми, робимо його досконалим!

Ірина Мартинова, завідувач економічного відділення

Оксана Конончук, голова циклової комісії економічних дисциплін