Жорстокість до тварин – це один із засобів знищення моральної чутливості

Відділення програмування Бібліотечно-інформаційний центр

07 жовтня 2021

Людина - єдина тварина, що заподіює  іншим біль,

не маючи при цьому жодної іншої мети.

 Артур Шопенгауер

 

07 жовтня 2021 року у «Світлиці» Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулася тематична виховна година на тему  «Жорстокість до тварин – це один із засобів знищення моральної чутливості» за участі керівниці ГО "Дай лапу, друг" Алли Камінської та зоозахисників-волонтерів цієї організації.  На зустрічі були присутні здобувачі освіти, 21-ІП групи,  відділення програмування та куратор Юлія Юхимчук.

Собаки і кішки повинні мати господарів, що про них піклуються. Але бродячі собаки і бездомні коти не з’являються самі по собі. Згідно зі статистичними даними, 75 % безпритульних тварин покинуті людьми. Вони ведуть іноді вельми тяжкі та нещасні життя на вулицях, часто ці тваринки просто вмирають, страждають від сильної спеки, холоду або хвороб, вони переслідуються жорстокими людьми. Ми, як люди, можемо зробити щось, щоб полегшити становище бездомних тварин, привернути більше уваги до цієї проблеми суспільства.

Що можна зробити вже зараз? Керівниця ГО "Дай лапу, друг" Алла Камінська та зоозахисники-волонтери цієї організації поділилися  досвідом з молоддю, як вони роблять добрі справи у вільний час за покликом душі. Ви також можете долучитися до них.

 

Юлія Юхимчук, куратор 21-ІП групи

Людмила Бурячинська, завідувач БІЦ