Випускники коледжу відвідали факультет землевпорядкування НУБіП України

Технічне відділення

07 жовтня 2021

6 жовтня 2021 року 32 студенти випускних курсів Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» відвідали базовий університет. Вони представляли три освітньо-професійні програми: «Геодезія та землеустрій» «Будівництво та експлуатація будівель і споруд» і «Опорядження будівель і споруд та будівельний дизайн».

Під час років навчання в коледжі студенти багато чули про перспективи продовження навчання у Києві в стінах НУБіП України, проте, зокрема через карантинні обмеження, майже ніхто з них не мав можливості побачити університет та його інфраструктуру у всій красі, не через екран монітора чи зі слів куратора групи.

Завдяки ініціативі директора коледжу Ярослава Петровича Корсуна та завідувача технічним відділенням Вадима Люльчика студенти отримали можливість доторкнутися до величі НУБіП України особисто і відчути себе членами його великої студентської родини.

Кожна кафедра факультету землевпорядкування радо відкрила свої двері перед гостями на чолі з головою циклової комісії землевпорядних дисциплін коледжу Нелею Русіною та заступником декана факультету землевпорядкування НУБіП України Олександром Шевченко, щоб продемонструвати їм свої надбання і розробки. Майбутні абітурієнти ознайомилися з навчальною лабораторією автоматизованих систем управління земельними ресурсами та навчальною лабораторією фотограмметрії та земельного менеджменту кафедри управління земельними ресурсами, навчально-науково-виробничою лабораторією геоінформаційних технологій і дистанційного зондування та навчальною лабораторією геоінформаційних технологій кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі, навчально-науковою лабораторією картографічного моделювання проблем природокористування та навчальною лабораторією геодезії і топографічного та землевпорядного креслення кафедри геодезії та картографії. Наприклад, у лабораторії фотограмметрії та земельного менеджменту випускники спостерігали за опрацюванням даних аерофотограмметричного знімання та складанням ортофотоплану. Окрім того, випускники Рівненського фахового коледжу завітали до філії наукової бібліотеки, яка розташована у навчальному корпусі №6.

Також гості відвідали лабораторії, в яких проводяться заняття з використанням програмного забезпечення для обробки матеріалів аерогеодезичних робіт, з використанням сучасних геодезичних приладів: тахеометрів, нівелірів, з використанням сучасних геоінформаційних технологій.

Майбутні будівельники під керівництвом голови циклової комісії будівельних дисциплін коледжу Тараса Сасовського та заступника декана факультету конструювання та дизайну НУБіП України Олега Маруса змогли побачити роботи, що виконуються в лабораторіях сучасних будівельних матеріалів, залізобетонних та аркокам’яних конструкцій, нанотехнологій, робототехнічних систем та комплексів, що знаходяться в навчальному корпусі № 11.

Студенти відвідали Музей історії університету, здійснили оглядову екскурсію по третьому корпусу і були вражені величчю історичного шляху Альма матер, розмахом актової зали, наповненням навчальних кабінетів, якістю ремонтів та оздоблення приміщень.

Надзвичайно сподобався студентам Ботанічний сад НУБіП України, де можна з кліматичної зони Карпат потрапити в Північну Америку, помилуватися цвітом Магнолій, подихати свіжим повітрям.

Студенти надзвичайно вдячні організаторам поїздки, та переконані в правильності їх вибору для продовження навчання – це НУБІП України.

Зав. технічним відділенням                                               Вадим Люльчик