Акредитація освітніх програм: вимоги до бібліотек. Семінар-нарада директорів та завідувачів бібліотек ВСП НУБіП України

Бібліотечно-інформаційний центр

09 вересня 2021

8 вересня 2021 р. Наукова бібліотека НУБіП України провела для завідувачів бібліотек відокремлених структурних підрозділів НУБіП України чергову щоквартальну онлайн нараду, участь у якій взяли працівники бібліотечно-інформаційного центру коледжу.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся Олександр Санченко, начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання,  який наголосив на ролі бібліотек закладів освіти в інформаційному забезпеченні освітнього процесу.

Головною темою для обговорення стали вимоги до бібліотек закладів освіти під час акредитації освітніх програм. Це питання висвітлила у своїй доповіді та презентації Тетяна Кіщак, директорка наукової бібліотеки. Вона підкреслила важливість забезпеченості навчальних дисциплін сучасними виданнями в друкованому та електронному форматі, а також обов’язкову наявність фахових періодичних видань для усіх спеціальностей.

Креативним досвідом проведення занять з інформаційної культури для першокурсників поділилась Неллі Маркова-Пипко, заступниця директорки наукової бібліотеки.

Особливо зацікавила слухачів інформація Тетяни Кіщак про бібліотеку Університету штату Пенсильванія, яку вона відвідала з робочим візитом у липні 2021 р.

Дякуємо працівникам Наукової бібліотеки НУБіП Ураїни за інформативний та корисний досвід

Більше інформації – на сайті університету за посиланням:

https://nubip.edu.ua/node/96976

 

Людмила Бурячинська