Літературно-художні та науково-популярні видання. Нові надходження

Бібліотечно-інформаційний центр Нові надходження БІЦ

21 липня 2021

  1. Barrie, James Matthew. Peter Pan / J. M. Barrie = Пітер Пен / Джеймс Метью Баррі. - Kyiv : Znannia, 2014. - 190 с.

Повне і неадаптоване видання англійською мовою. Джеймс Метью Баррі -  шотландський драматург, письменник і журналіст, автор романтичної казкової повісті “Пітер Пен”, яка ось уже понад сто років залишається одним із найулюбленіших творів багатьох поколінь дітей. Силою своєї уяви він створив яскравий чарівний світ, в якому реальність тісно переплітається з фантазією і в який із задоволенням зможуть поринути і маленькі, й дорослі читачі — усі, хто любить надзвичайно захоплюючі, часом навіть небезпечні, проте дуже веселі пригоди.

 

  1. Іванцова М. Ключі від ліфта / Міла Іванцова ; передм. І. Роздобудько. - Харків : Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2012. - 288 с.

У шістнадцятирічної Олі не було вибору: її обманом заманили до закордонного борделю та примусили торгувати власним тілом. У її співвітчизниці Лізи вибір був — і він, як виявилося, припав на того, хто прирік Олю на сексуальне рабство! Диво допомогло дівчатам утекти на батьківщину, але ключами від їхнього щастя доля розпорядилася на власний розсуд: віддала їх до рук двох молодих чоловіків, із якими подруги застрягнуть у ліфті...

 

  1. Бредбері, Рей. 451 за Фаренгейтом : повість / Р. Бредбері ; пер. з англ. Є. Крижевича. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2015. - 208 с. - (Серія "Горизонти фантастики")

В антиутопії американського письменника Рея Бредбері «451 градус за Фаренгейтом» представлений один з варіантів найближчого майбутнього людства, яким його бачив автор. І це вкрай песимістичний варіант розвитку подій. Цей твір — «пігулка» проти інтелектуального виродження і духовного кінця, незмінного передвісника кінця фізичного.

 

  1. Гюго, Віктор. Собор Паризької богоматері : роман / В. Гюго ; пер. з фр. П. Тернюка. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2016. - 544 с.

Видатний роман Віктора Гюго, в якому автор звертається до історії Франції XV століття. Яскраві образи вуличної танцівниці циганки Есмеральди, закоханого в неї виродка Квазімодо, дзвонаря собору Нотр Даму, священика Фролло і капітана Феба де Шатопера дані на тлі химерного і строкатого середньовічного Парижа.

 

  1. Дашвар, Люко. #Галябезголови : роман / Люко Дашвар. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 400 с.

Благими намірами вимощений шлях до пекла. Галя сповна відчула сенс цього вислову. Її життя перевернулося лише через те, що вона прагнула допомогти іншій людині. Дівчина втратила все: роботу, чоловіка, друзів, віру в людей. Та що, як усе найбільш значуще і неймовірне починає відбуватися з нами саме тоді, коми ми намагаємося видряпатися з пекла? Це непросто, бо людина по-справжньому втрачає голову лише від двох речей: від страху і від кохання. Однак що робити, коли тебе одночасно накривають і страх, і кохання?..

 

  1. Дашвар, Люко. Ініціація : роман / Люко Дашвар. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 416 с.

Стара Костомарова не пам’ятає, як опинилася на тому забутому богом хуторі. "Чорні рієлтери" відібрали її квартиру, а жінку спровадили подалі від Києва. Селянин Перегудов дав їй притулок, він навіть вийшов на нотаріуса Германа, який обдурив стару. А коли повернувся на хутір, то вже ні хати, ні Костомарової не було... Тим часом у Києві дівчина Меланія потрапляє у Вир різних подій... От-от шляхи всіх героїв перетнуться. І тоді кожен з них - хоче він того чині - пройде свою ініціацію. Ініціацію на право вважати себе людиною...

 

  1. Дашвар, Люко. Биті є : [роман]. Кн. 3 : Гоцик / Люко Дашвар. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2012. - 272 с.

Гоцик ані хвилини не сумнівався: Люба померла. Але що для нього означала ця втрата? Повернення до рідного села й перетворення на фермера, який шукає дружину? Швидко знудився. Ліпше вже все покинути й податися у світ за очі, кудись до Європи, де саме поневіряється його мати. Дивак Ілля стає його супутником у мандрах - підступним другом і вірним ворогом. Разом вони ділитимуть чужий скарб і чужу дівчину. Чи вистоять непохитні Гоцикові принципи у двобої з гідністю людською, дружбою та коханням?..

 

  1. Дашвар, Люко. Биті є : [роман]. Кн. 1 : Макар / Люко Дашвар. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2012. - 272 с.

Красиве життя, про яке Макар мріяв зі студенства, йому не належить: машина службова, квартира чужа, гроші остогидлої коханки... Колись омріяний капітал штовхнув його в обійми впливової Марти - тоді він зробив свій перший крок угору... сходами, що ведуть униз. Він зрозумів це, коли закохався. Його побудоване на брехні щастя виявилося крикхішим за картковий будинок, а його план повернення втраченого загрожує занапастити ще кілька життів... Ще зі студентських років Макар мріяв про багатство. Тепер він розривається між улюбленою справою, остогидлою коханкою і дівчиною своєї мрії…

 

  1. Дашвар, Люко. Биті є : [роман]. Кн. 2 : Макс / Люко Дашвар. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2012. - 272 с.

Кохання до Люби перевернуло життя Макса. Але дівчина зникла, і в душі хлопця ятриться кривава рана. Хто винен у цьому? Батьки? Кохана?Він теж хоче зникнути, аби знову з'явитися іншим, сильним. І опиняється в глухому лісі без води, їжі. Тут він відкриває нові, темні та жахливі, грані своєї душі…Уникнувши пазурів смерті, Макс зустрічає дівчину. Це шанс почати життя спочатку, але…Чи вийде він переможцем у двобої із самим собою?

 

  1. Дашвар, Люко. Село не люди : [роман] / Люко Дашвар . - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2010, 2019. - 272 с.

Перший україномовний роман Ірини Чернової здобув другу премію на конкурсі романів та кіносценаріїв "Коронація слова - 2007". Книга-шок, книга, яка змінює свідомість, затягує з першого абзацу, викликає цілу палітру емоцій, неймовірна книга - це лише частина з численних читацьких відгуків про книгу.

 

  1. Дойл, Артур Конан. Собака Баскервілів / А. К. Дойл ; пер. з англ. О. Донічева, худ. О. Чичик. - Київ : Країна Мрій, 2011. - 192 с.

Детективними творами відомого англійського письменника Артура Конан Дойля уже майже століття захоплюються читачі будь-якого віку. У повісті "Собака Баскервілів" розповідається про те, як неперевершений Шерлок Холмс разом зі своїм вірним другом доктором Ватсоном блискуче розкриває черговий злочин.

 

  1. Кідрук, Макс. Зазирни у мої сни : роман / Макс Кідрук. - 4-е вид. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 528 с.

На що здатний батько заради порятунку сина, якого поглинає примара, що оселилася у снах?.. Очевидно, на світі немає дитини, яка б не бачила моторошних снів. Але що робити, якщо жах зі сновидіння поступово переповзає в реальне життя? У дворічного Тео під час нескладної операції раптово зупинилося серце. Упродовж тридцяти шести секунд малюк тримався на межі між світом мертвих і живих. А тоді повернувся. Спливло два роки, перш ніж Мирон Белінський зрозумів, що його син повернувся не сам. Щось прийшло разом із Тео: учепилося і прослизнуло у свідомість, поки хлопчак перебував по той бік лінії, яку більшість із нас перетинає лиш один раз…

 

  1. Кідрук, Макс. Заради майбутнього : оповідання / Макс Кідрук. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 304 с.

Ця книга не про ядерну зиму, тотальне винищення людства чи який-небудь інший апокаліпсис. «Заради майбутнього» — це збірка різних історій. Ну, тобто реально різних. Більшість написано задовго до виходу книги, найдавніші — ще 2011-го, і лише три з десяти — «Р61», «Знову і знову» та «Заради майбутнього» — опубліковано вперше. Решта були надруковані у різноманітних колективних збірках і журналах (і щось мені підказує, що мало хто з вас читав їх усі). У збірці є все: горор, техно, містика, гостросоціальні та гумористичні оповідання. Не раз упродовж читання у вас паморочитиметься голова від зміни настрою та темпу оповіді.

 

  1. Лазуткін, Дмитро. Артерія : [поезія] / Д. Лазуткін. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. - 206 с.

«Артерія» — нова поетична книжка відомого українського поета, журналіста та телеведучого Дмитра Лазуткіна. Його вірші — це фіксація внутрішнього стану, вони захоплюють і вражають з першого рядка. Текстову частину збірки доповнюють яскраві ілюстрації Євгена Величева. Новою і незвичайною «фішкою» збірки є qr-коди, додані до деяких віршів. Завдяки цьому поезія ніби оживає: читачі матимуть змогу почути голос автора та його власне прочитання творів.

 

  1. Лис В. С. І прибуде суддя : роман / Володимир Лис. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 240 с.

Знайомство зі Старою Вишнею в молодого випускника юрфаку Георгія виявилося моторошним. На його руках померла провідниця потяга Людмила. Незабаром знаходять задушеною дівчину Нілу. Георгій відчуває: в Старій Вишні коїться щось дивне й жахливе. Останньою краплею стає раптове самогубство судді, після чого містечко поринає в темну круговерть. Але прибуває новий суддя. Ним стає сам Георгій. Він одержимий майже маніакальною жагою справедливості, бажанням нещадно карати винних та нарешті розплутати цю темну історію. Алевін знає, що також винен…

 

  1. Лис В. С. Століття Якова : [роман] / Володимир Лис. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2010. - 240 с.

Найкращий роман десятиріччя - короноване слово, яке вразило літературну Україну! У житті старого Якова Меха на короткий час, мов той метелик, з'являється дівчина-приблуда. Вона питає, чи любив він колись, - і виринає десь із глибини пам'яті його кохання, і біль втрати, і круговерть війн та режимів,  і радощі та горе в родині, і гріхи й каяття....

 

  1. Мартен-Люган, Аньєс. Щастя в моїх руках : роман / А. Мартен-Люган ; пер. з фр. Л. Кононовича. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. - 256 с.

У юності Іріса мріяла шити одяг, проте її батьки зробили все можливе, щоб їхня дочка здобула пристойніший фах. Тепер її життя рухається за найгіршим сценарієм – зі щоденною рутиною буднів і свят, у якій навіть почуття коханого чоловіка в’януть просто на очах. І, здається, вже ніщо не може цього змінити. А проте одного дня Іріса зважується на відчайдушну спробу оживити свою давню мрію. Так вона потрапляє до Парижа. Нові враження, нові люди, нове життя…

 

  1. Мельникова, Віра Олександрівна. Серце на ниточці / В. О. Мельникова. - Рівне : Волинські обереги, 2018. - 128 с.

Це нова книга про життя сучасних українців. В основі – повість про війну і життя, кохання, цінності вищі й вічні. В книзі Віри Мельникової «Серце на ниточці» знайшла відображення тема війни на українському сході, яка тісно переплітається з реальним життям пересічних українців: стражданнями, розпачем та щасливими хвилинами кохання.

 

  1. Циганчук, Ксенія. Коли приходить темрява : роман / К. Циганчук ; передм. А. Кокотюхи. - Харків : Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2016. - 256 с.

Усе більш жорстокими та цинічними стають вбивства, які скоює загадковий рівненський маніяк… Ставши першим, хто опинився на місці злочину, Назар тепер постійно відчуває на собі чийсь холодний погляд. Так, наче дивиться темрява… Хтось стежить за квартирою його коханої Лізи та її молодшої сестри, а слідчий Малашко неначе безсилий щось вдіяти. Це змушує Назара з дівчиною самим узятися за справу. Єдине, що їм відомо — вбивця все звужує кола, наближаючись до хлопця. Він той, хто зовсім поруч…

  

Людмила Бурячинська, завідувачка БІЦ