Несприятливі погодні умовами не стали перешкодою проведення Першого Батьківського форуму

Відділення програмування Коледж Рада роботодавців ВП

30 травня 2021

30 травня 2021 року з нагоди Дня захисту дітей з ініціативи міського голови Рівного Олександра Третяка відбувся Перший Батьківський форум «Живи, навчайся та працюй у Рівному».

Основна тематика форму – це відповідальне батьківство, в результаті якого виховуються щасливі діти, які живуть, навчаються та працюють у Рівному.

Несприятливі погодні умовами не стали перешкодою, тому місце проведення батьківського форуму змінили. Замість літньої сцени у парку Тараса Шевченка, захід проходив у Міському будинку культури (МБК).

Захоплюючі танці, прекрасні пісні та гарний настрій підготували наймолодші учасники творчих колективів нашого міста, які саме в першому блоці форуму тішили усіх гостей. Людмила Нечидюк, керівник STEM-школи Inventor, розповіла рівненським батькам як навчати дітей робототехніці та програмуванню в ігровій формі.

Для батьків Рівного були зібрані найкращі спікери, які виступали у другому блоці. Це – Уповноважений Президента з прав дітей Микола Кулеба, міський голова Рівного Олександр Третяк, начальник служби у справах дітей Андрій Міщеня, начальниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Рівненській області Іванна Бояківська та інші. Всі вони поділилися корисними порадами про виховання дітей і навіть самих батьків.

А в це час у фойє та біля МБК можна було ознайомитися ІТ компаніями, які є у місті Рівне та з освітніми послугами, які надають рівненські навчальні заклади. Адже цей захід мав третій блок «Живи, навчайся та працюй у Рівному», який за підтримки ІТ кластеру Рівне, дозволив донести до батьків та зацікавити їх дітей у сприянні розвитку ІТ індустрії нашого міста.

Третій блок представили ІТ компанії міста та навчальні заклади, які є членами громадської організації ІТ кластер Рівного:

"Відкриваємо ІТ", Сергій Сидорчик (SoftServe),

"Цифровізація як нова реальність", Дмитро Михальчук (РЕНОМЕ-СМАРТ),

"Машинне навчання та штучний інтелект, як нові досягнення 21 століття", Вікторія Жовтобрюх (Mindy Teams Rivne),

"Rivne IT Step: школа майбутнього", Олена Мельник (КА ШАГ),

"ІТ для роботи: як зі шкільної лави потрапити в індустрію Game Dev", Назар Маланчук (UPRISE IT Академія).

ВСП «Рівненський коледж НУБіП України» також долучилися до цього заходу. Нами було продемонстровано творчі та технічні роботи студентів, методичні розробки викладачів, здобутки нашого коледжу.

Одним із останніх досягнень є документально-довідкове видання «Під крилом університету: професію обирають, а фахівцями утверджуються», підготовлене групою авторів, головою якої є Ярослав Корсун, в. о. директора коледжу. Для всіх зацікавлених Василь Царук, заступник директора з навчальної роботи та викладачі відділення програмування: Оксана Куделя, Оксана Нікітська, Василь Кот, Євгеній Масталярчук, Сергій Новіцький, Сергій Кондюк роздали інформаційні листи і донесли інформацію про коледж, який вже п’ятий рік поспіль знаходиться під «надійним крилом» одного з кращих університетів України – Національного університету біоресурсів і природокористування України. Допомогли розповісти про коледж очима студентів Віталій Самолюк, Анатолій Грищенко, Владислав Віюк, які навчаються за спеціальністю 121 Інженерія програмного забезпечення.

Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування