Діджиталізація землеустрою – інноваційні пріоритети галузі

Технічне відділення

02 квітня 2021

02 березня 2021 став заключним днем проведення тижня землевпорядних дисциплін. У цей день  відбулося спільне відкрите засідання  гуртків «GIS - INFORM» та «Моя маленька Батьківщина» (керівник Русіна Н.Г.) на тему «Діджиталізація землеустрою – інноваційні пріоритети галузі».  Учасниками заходу були здобувачі освіти третіх і четвертих курсів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»

Керівник гуртка  «GIS - INFORM» Рудько Ольга акцентувала, що діджиталізація  це найважливіша трансформація нашого часу, що дозволяє переводити величезний обсяг інформації в структуровану систему даних і полегшувати роботу всіх підприємств, в тому числі агро,  які відрізняються своєю галузевою специфікою та вимогами до системи управління.

У свої виступах гуртківці, а це студенти третіх і четвертих курсів спеціальності «Геодезія та землеустрій», презентували свої дослідження з наступних тем: Діджиталізація в земельних відносинах (Юхимюк В. 41-З група); Функціонування порталів запроваджених Держгеокадастром України (Ніколайчук М. 41-З група); Лазерне сканування (Одуд А.  41-З група); Лідарна зйомка території (Бойко Д. 32-З група); Розвиток безпілотних апаратів та їх роль в землеустрої (Живюк Руслана 32-З група).

В рамках заходу доктор економічних наук, професор НУВГП Петро Скрипчук провів майстер клас з використання ГІС даних для успішного розвитку агро-бізнесу.

Захід був пізнавальним та інформаційним, що показав активність та зацікавленість студентів до майбутньої професії. Набуті знання та навички  стануть фундаментом успіху майбутнього фахівця геодезії та землеустрою.

 

Неля Русіна, голова  циклової комісії землевпорядних дисциплін

Ольга Рудько, науковий керівник  гуртка  «GIS - INFORM»