Голосіївська весна 2021 у ВСП "РФК НУБіП України"

Коледж

01 квітня 2021

Відтоді як коледж увійшов у структуру Національного університету біоресурсів і природокористування України педагогічні працівники та студенти беруть активну участь у заходах, які проводить базовий університет.

Таким заходом, який чекали з нетерпінням, став традиційний Міжнародний фестиваль художньої творчості «ГОЛОСІЇВСЬКА ВЕСНА-2021». Фестиваль проводиться у формі онлайн-оглядів художньої творчості колективів та виконавців ННІ, факультетів та відокремлених підрозділів університету та онлайн-виставок образотворчого, декоративно-вжиткового та фотомистецтва. Виступи учасників фестивалю у вокальному, хореографічному, інструментальному, театральному, розмовному жанрах були перенесені у зв’язку з карантинними обмеженнями. Та виставка відбулася.

01 квітня 2021 р. у рекреації другого поверху коледжу демонструвалися роботи студентів. У номінації «Almamater» були представлені творчі роботи, тематично присвячені рідному коледжу, – робота «Ми любимо РФК НУБіП», виконана в техніці стрінг-арт Кульчин Дарією (31-Ю група), фоторепортаж «Студентське життя!», відеорепортаж «Технічне відділення: історія, сучасність, майбутнє», фотомозаїка «Відділення програмування» Саврук Олі (41-ІП). Також були представлені інформаційні вісники «Monitor» відділення програмування та «Консультетн», «Аграрний експерт» технічного відділення. У цій номінації комісія відзначила фоторепортаж «Студентське життя!», фото для якої підготували студенти різних спеціальностей.

Цікавими стали роботи у номінації «Образ спеціальності» мистецьке розкриття суті спеціальностей у роботах: інсталяція «Дерево знань ІТ», підготовлена Шахом Владиславом (21-ІП група), тематичні годинники«Закон і час не стоять на місці» (студенти групи 42-Ю) та «121 Інженерія програмного забезпечення» (студенти групи 31-ІП); панно, виконане поєднанням природних матеріалів, «Гармонія природи та ІТ» Гончарук Уляни (32-ІП); інсталяція «Золоте правило бюджету», яку підготували студенти економічного відділення; картині з квілінгу «Геодезія та землеустрій» та мікрозелень, вирощену руками гуртківців «Аграрний експерт» спеціальності «Геодезія та землеустрій»; математичних абстракціях, виконана Конончук Катериною (31-Д група). Студенти-будівельники представили на виставку макети сучасних будинків та паперовий зоопарк. У цій номінації комісія відзначила інсталяції «Дерево знань ІТ» і «Золоте правило бюджету».

Найбільша кількість робіт була надана студентами для номінації «Я і світ моїх захоплень» – це роботи Кукурузи Лізи (31-Д група) – картина «Думки-фантазії» в техніці «образотворче мистецтво-графіка» та картина аквареллю «Зимова ніч»; роботи образотворчого мистецтва – живопис олійними фарбами Щварц Анастасії (31-ІП група); ляльки-мотанки, вироби з бісеру Іванини Мар’яни (22-О група), картини вишиті хрестиком і бісером Юхимчук Ірини (22-Щ група). Вишиванки підготували студентки першого курсу Черноус Яна і Ковальчук Анна (11-Ю група). У цій номінації комісія відзначила картини Кукурузи Лізи (31-Д група) та роботи Щварц Анастасії (31-ІП група).

Людмила Балдич, методист коледжу