Презентація дослідницьких проектів «Фотограмметрія в землеустрої: досвід та інновації»

Технічне відділення

30 березня 2021

30 березня 2021 року, під час проведення Тижня землевпорядних дисциплін, відбулася презентація  дослідницьких проектів «Фотограмметрія в землеустрої: досвід та інновації». Свої проекти презентували студенти 41-З та 42-З груп.

Із сьогоднішніми темпами науково-технічного розвитку складно уявити якими будуть техніка та технології отримання інформації про наземні об`єкти фотограмметричними методами у найближчому майбутньому. Сьогодні використання фотограмметричних методів є доволі популярним у різних сферах суспільного розвитку. В тому числі завдяки стрімкому науково-технічному прогресу та здешевленню процесу отримання матеріалів аерофотозйомок за допомогою застосування БПЛА або космічних знімків.   

Результати опрацювання космічних знімків та їх обробки представили здобувачі освіти, які отримали під час проходження навчальної практики з фотограмметрії. Об’єктом дослідження стала територія навчального закладу та прилеглих будинків. Студенти працювали із завантаженими космічними знімками за допомогою програми Sasplanet. Обробка здійснювалась  за програмним комплексом AutoCAD GeoniCS. Побудова 3D-моделі місцевості проводилась за програмою Surfer.

Ілон Маск сказав: «навчання має бути практичним, щоб студенти бачили конкретний результат своєї роботи, набувши при цьому ТОП навики сьогодення: здатність вирішувати складні задачі, самонавчання, креативний підхід, робота у команді, спрямованість на результат та інші».

Неля Русіна, Олександр Кушнірук керівники навчальної практики «Фотограмметрії»