Правопросвітницький захід «Кібербулінг» Рівненської обласної універсальної бібліотеки

Відділення програмування Бібліотечно-інформаційний центр

17 березня 2021

17 березня 2021 року студенти 22-ІП групи відділення програмування за запрошенням завідувача бібліотечно-інформаційного центру Людмили Бурячинської відвідали Рівненську обласну універсальну бібліотеку.

В рамках роботи клубу «Феміда» був проведений правопросвітницький захід «Кібербулінг: що це, яким буває та як від нього захиститись».

На початку модератор заходу Валентина Терентіївна Бендюг провела екскурсію Рівненською обласною універсальною бібліотекою, ознайомила відвідувачів з інтерактивною картою та сайтом бібліотеки.

Далі спілкування з студентами продовжили інспектори відділу зав’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Рівненській області. Старший лейтенант поліції Яна Сенчук та молодший лейтенант поліції Дмитро Сокаль продемонстрували відеоролики з прикладами булінгу, роз’яснили як правильно реагувати на кібербулінг, протистояти хейту та тролінгу, зупинити цькування чи допомогти жертвам кібербулінгу. Студенти активно долучились до спілкування, обговорювали життєві ситуації та ставили багато запитань. Представники  поліції дали правову оцінку злочинним діям в мережі Інтернет та розповіли про покарання, яке передбачене правопорушникам.

Наступним доповідачем був представник Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області Григорій Ососкало. Він звернув увагу молоді на «небезпечні ігри» в соціальних мережах, зокрема «синій кит» та роз’яснив, як захиститися від образ у соцмережах і не стати жертвою кібершахраїв.

Правопросвітницький захід був цікавим та пізнавальним. Студенти 22-ІП групи долучилися до обговорення актуальної проблеми та у підсумку визначили основні правила кібербезпеки.

Тетяна Матвійчук, куратор 22-ІП групи