Кухарук Світлана стала переможницею конкурсу Scholarship в Україні

Юридичне відділення

05 лютого 2021

У світовій практиці, термін Scholarship позначає матеріальну виплату студентам, яка присуджується на конкурсній основі за певні академічні успіхи. Здійснюється університетами або незалежними комерційними організаціями, які бажають заохотити здібних студентів.

Широко поширена в європейських і американських навчальних закладах. В Україні такий вид стипендій/грантів лише нещодавно став доступним для здібних студентів. 

Мета соціальної програми полягає в заохоченні і стимулюванні здатних українських студентів, розвитку і підвищенні рівня фінансової грамотності та підприємливості серед нашої молоді. А також команда проєкту має на меті довести, що знання здатні приносити прибуток задовго до отримання диплома.

У рамках участі в конкурсі студент має можливість:

 ⁃ оплатити своє навчання (для студента на контрактній основі - оплата 1 року навчання в його навчальному закладі, для бюджетника - оплата освітніх курсів на його вибір);

 ⁃ випробувати вже набуті знання;

 ⁃ попрактикувати публічні виступи;

 ⁃ пізнати реалії і заглибитися в тематику обраного професійного спрямування або спробувати свої знання в іншій;

 ⁃ отримати корисні знайомства та досвід нетворкінгу.

Для участі потрібно написати аналітичну статтю на одну із запропонованих організаторами тему. 

Світлана обрала тему «Фінансова грамотність як складова успішного життя». 

У роботі були наведені чіткі аргументи щодо причинно-наслідкового зв‘язку між фінансовою грамотністю, життям у період пандемії та щасливим життям. Члени журі оцінили новизну та актуальність аналітичної статті, тому студентка пройшла в трійку фіналістів, а згодом вдало захистила свою роботу в Zoom.

У рамках цього конкурсу проєктом Scholarship в Україні надавався грант переможцям в розмірі 10 000 грн, які Світлана використала для здобуття ще однієї спеціальності. 

Вітаємо переможницю та заохочуємо студентів нашого коледжу брати участь у наступних конкурсах проєкту!