Інтерактивний правовий проєкт «Підвищення активності юристок у напрямку захисту прав жінок»

Юридичне відділення

09 жовтня 2020

09 жовтня в рамках проведення тижня юридично-соціальних дисциплін відбувся інтерактивний правовий проєкт «Підвищення активності юристок у напрямку захисту прав жінок».

Метою даного проєкту було залучення здобувачів освіти до активної громадської позиції, формування системи знань, вмінь та навичок у сфері захисту прав жінок й утвердження гендерної рівності. 

Актуальність зумовлена тим, що незважаючи на визнання Україною обов’язковими для себе базових міжнародних документів у сфері забезпечення гендерної рівності, проблема недостатньо ефективного захисту жінок і дотримання гендерної рівності в різних сферах суспільного життя залишається відкритою для України.

Здобувачка освіти ІІІ курсу юридичного відділення Кухарук Світлана, яка є випускницею Літної школи для студенток-юристок ЮРФЕМ, презентувала такі питання:

-розвиток фемінізму у світі;

-гендерні стереотипи;

-відомі жінки-юристки України;

-діяльність Асоціації жінок-юристок України ЮРФЕМ;

-можливості для студенток-юристок, які надає Асоціація. 

Також було представлено результати опитування здобувачів освіти юридичного відділення щодо питань гендерно обумовленої дискримінації в українському медіапросторі.

Захід відбувся за підтримки Асоціації жінок-юристок України ЮРФЕМ, які надали інформаційну та матеріальну допомогу, а саме: подарунки кожному учаснику у вигляді книги Енн Скейлз «Фемінізм у праві», записників, наліпок та матеріалів моніторингових досліджень, проведених Асоціацією.

Захід проводився з дотриманням карантинних вимог, та з використанням Jooin Zoom Meeting.

  

 Здобувачка освіти III курсу Світлана Кухарук