Тематична виховна година "Шляхами козацьких звитяг. Свята Покрова"

Економічне відділення

08 жовтня 2020

В рамках щорічного студентського марафону „Передай естафету: студентське життя – це…”, 8 жовтня 2020 р. в групі 21-Ф проводилась тематична виховна година „Шляхами козацьких звитяг. Свята Покрова” (куратор Грицик Тетяна Андріївна).

День 14 жовтня поєднує відразу три величні свята: свято Покрови, День Українського Козацтва та день Захисника Вітчизни. Українське козацтво має довгу славетну історію. Про мужні подвиги та звитягу козаків ходили легенди, своєю мужністю та волею козаки навіки прославили український народ. Запорізька Січ – праматір української державності та реальна військово-політична сила України, яка впродовж тривалого часу протидіяла іноземним загарбникам. Відомо, що свято Покрови на Січі було найвеличнішим. В Україні з 1999 р. 14 жовтня офіційно відзначають День Козацтва, а починаючи з 2014 р. українці святкують День захисника Вітчизни.

У ході виховної години студенти пригадали історію виникнення та традиції свята Покрови Пресвятої Богородиці, його релігійну та народну сутність. У виступах-повідомленнях  студенти поглибили знання про героїчне минуле нашої держави, історію, культуру та традиції українського козацтва. Під час заходу Анастасія Богуславська та Ангеліна Панчук декламували вірші відомих поетів про славну звитягу козаків, захисників нашої Вітчизни. Було проведено бесіду-диспут „Чому потрібно захищати Батьківщину?”, в ході якого обговорені сучасні орієнтири патріотичних цінностей. Платон Мельничук та Аліна Єфимець підготували проекти-презентації про історію та подвиги захисників України – Івана Сірка та Северина Наливайка. Гумористична інсценізація „Лист козакам ХХІ століття” додала хорошого настрою та позитивних емоцій...

Ми пам’ятаємо про подвиги героїв, які в різні часи боронили свободу та незалежність нашої землі. Козацтво – легендарне минуле українського народу, його святиня. Ми шануємо козацтво як символ свободи, звитяги та національної гідності. Захист Батьківщини та любов до неї - наші найвищі цінності!

Естафету передаємо наступним групам економічного відділення.

Тетяна Грицик, куратор 21-Ф групи