Життєві цінності та пріоритети сучасної молоді

Економічне відділення

01 жовтня 2020

В рамках щорічного студентського марафону «Передай естафету: студентське життя – це…», який відбувається  на  економічному  відділенні, 1 жовтня 2020 р. в 31-Ф групі було проведено виховну годину з елементами тренінгу «Життєві цінності людини або проблема вибору» (куратор групи Тригубець Лариса Романівна). Студенти мали змогу визначити свої життєві цінності, прослідкувати зв’язок між цінностями людини і рішеннями, які вона приймає.

Людина і світ... Сутність людини та сенс людського життя… Ці питання постають перед кожним з нас і в юності, і в зрілі роки, і в старості. Мало народитися людиною. Людиною треба стати. Справжня людина виражає себе в переконаннях і почуттях, волі і прагненнях, у ставленні до інших і до самої себе, у здатності любити і ненавидіти.

Кожна людина має свій індивідуально усвідомлений сенс життя. Одні вбачають його у праці, другі – в коханні, треті – у самовдосконаленні, пізнанні, четверті – у боротьбі, п’яті – у служінні Богу. Це залежить від розуміння життя людиною, від її життєвих цінностей. Тільки усвідомлюючи, що для людини в житті є дійсно цінним, вона зможе зробити власний відповідальний вибір, прийняти своє рішення.

Гра «Як розпорядитися власним життям?», яка проводилася у вигляді аукціону, показала студентам, як інколи важко зробити правильний вибір в житті, адже, на відміну від гри, в реальному житті неможливо відмінити наслідки раніше прийнятого рішення.

Отож, студентське життя – це підготовка до свідомого життєвого вибору, можливість розвитку і вдосконалення себе, як особистості та фахівця, що дає можливість в майбутньому зайняти в нашому суспільстві місце, гідне визнання і пошани, гідне статусу випускника ВСП «РК НУБіП України»!

Лариса Тригубець, куратор 31-Ф групи