Міжнародний день чистих берегів. Я прибрав – Твоя черга!

Групи загальноосвітньої підготовки Технічне відділення

19 вересня 2020

Щороку в треті вихідні вересня по всьому світу проходять екологічні заходи в рамках Міжнародного дня чистих берегів(International Clean Beach day)  за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій. Зокрема, в цей день проводяться акції на узбережжях річок, морів і океанів з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів світу. Захід засновано в 1986 році і з кожним роком набуває все більшої популярності.

Проблема засмічення побутовими відходами річок, морів і океанів світу набрала глобальних масштабів. Є нагальна потреба зупинити перенесення сміття водними шляхами. Україна також активно долучається до цієї події. Зокрема, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерство освіти і науки України, Державне агентство водних ресурсів України та Регіональний проект ЄС «Водна ініціатива плюс» (ЕUWI +) закликають всіх небайдужих українців приєднатися до екологічної акції «Міжнародний день чистих берегів», яка відбудеться 19 вересня, в Міжнародний день чистих берегів річок, морів і океанів. Долучитися до акції можна приймаючи виклик: «Я прибрав – Твоя черга!»

Студенти 31-З групи технічного відділення спеціальності  “Геодезія  та землеустрій’’ та студенти 11-З групи загальноосвітнього відділення, члени екологічного гуртка “Джерело” долучились до акції. Під керівництвом керівника гуртка  Малимон С.С. прибирали побутове сміття в Гідропарку та вели роз’яснювальну роботу з громадянами, щодо підвищення екологічної свідомості рівнян. Кожна людина повинна розуміти, що чисто там , де не смітять.

Ми хочемо зробити Україну чистою державою.

Ми хочемо жити у чистій країні!

Стефанія Малимон, керівник екологічного гуртка "Джерело"