Студентська конференція «Математика у творчості. Творчість у математиці»

Групи загальноосвітньої підготовки

04 червня 2020

4 червня 2020 року,  в рамках тижня загальноосвітніх дисциплін, в режимі відео конференції Zoom було проведено студентську конференцію «Математика у творчості. Творчість у математиці», яка стала звітом гуртка «Лабіринти математики». Модератор конференції  Тригубець Лариса Романівна, керівник гуртка. На конференції були присутні студенти І-ІІ курсів  коледжу та викладачі загальноосвітнього відділення.

Діяльність гуртка «Лабіринти математики» спрямована на підвищення зацікавленості студентів предметом, сприяє розвитку їх логічного мислення, навичок дослідницької та пошукової роботи, поглибленню знання програмового матеріалу. Студенти із задоволенням займаються створенням стереометричних фігур з підручних засобів (соломи, пластикових пляшок), що сприяє розвитку їх творчої та просторової уяви; створюють творчі проекти, які розширюють їх кругозір та показують застосування математики в сфері їх майбутнього фаху.

Творчість властива будь-якій професійній діяльності людини: технічній, художній, літературній, науковій тощо. На конференції члени гуртка довели, що творчість властива і математиці. Нині математика проникає в усі сфери науки і виробництва, нарощує свій потенціал застосувань.  Члени математичного гуртка провели велику пошукову роботу, яка стосується взаємозв’язку математики з мистецтвом (літературою, архітектурою, живописом та музикою). Результатом цієї роботи стали підготовлені студентами виступи та електронні презентації відповідних експозицій, які і стали основою конференції.

На конференції заслухали доповіді:

Математика і література – Паламарчук Марія, Кривоблоцька Єлизавета (21-О група);

Математика і живопис – Ющук Аліна (22-О група), Никифорук Вікторія (21-О група);

Математика і архітектура – Гордійчук Ольга, Левінська Мар’яна (21-Ф група);

Математика і музика – Труш Катерина, Піддубна Людмила (21-Ф група).

Учасники конференції  дізналися багато нового про можливості математики, як науки. Тож нехай ці знання залишаться в пам'яті, щоб у потрібний момент стати у пригоді і допомогти усвідомити, зіставити, проаналізувати і зробити потрібний висновок.

Будьте різнобічно освіченими, проте нехай мовою істини для кожного з вас буде математика. Адже математика розвиває логічне мислення, навчає наполегливості і самостійності, формує уміння відрізняти доведене від здогадки, сприяє усвідомленню різних фактів і понять, недарма її називають мудрою царицею наук.

 

Лариса Тригубець, керівник гуртка «Лабіринти математики»