Відбулося сьоме засідання педагогічної ради коледжу

Коледж

27 травня 2020

27 травня 2020 року відбулося чергове засідання педагогічної ради коледжу в онлайн-режимі. До відеоконференції приєдналися близько 100 працівників коледжу, учасників освітнього процесу.

На засіданні розглядалися питання, які стосуються сучасного стану діяльності ВСП «Рівненський коледж НУБіП України».

Секретар педагогічної ради Кристопчук Т. Є., д.п.н., доцент, доповіла про хід виконання рішень попередніх педрад. Було зазначено, що виконано такі рішення попередніх педагогічних рад, зокрема:

  1. Затверджено Положення про організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання у ВСП «РК НУБіП України».
  2. Внесено зміни до правил прийому на навчання до Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» за освітнім ступенем бакалавр у 2020 році.
  3. Затверджено Положення про порядок замовлення, виготовлення, видачі та обліку документів про вищу освіту та академічних довідок у ВСП «РК НУБіП України».
  4. Затверджено нові макети додатків до диплома.

Корсун Я.П., директор коледжу, доповів про підсумки діяльності колективу коледжу за період з 05.02.2020 до 27.05.2020.

Наголошувалося на тому, що 07-09 квітня 2020 р. відбулася дистанційна акредитаційна експертиза освітньо-професійної програми «Геодезія та землеустрій» першого (бакалаврського) рівня. Група експертів та представник секретаріату НАЗЯВО працювали за програмою, погодженою всіма сторонами-учасниками.

16-18 квітня 2020 р. відбулася дистанційна акредитаційна експертиза освітньо-професійної програми «Інженерія програмного забезпечення» першого (бакалаврського) рівня. Група експертів та представник секретаріату НАЗЯВО провели за програмою, погодженою всіма сторонами-учасниками, 9 зустрічей.

14 травня 2020 р. відбулося дистанційне засідання ГЕР (Галузевої експертної ради), в ході і якого відбулося голосування щодо ухвалення рішення про акредитацію ООП «Інженерія програмного забезпечення» за першим (бакалаврським) рівнем у ВСП «РК НУБіП України». Голова експертної ради – Удовик Ірина Михайлівна (м. НТУ «Дніпровська політехніка»). За результатами розгляду акредитаційної справи галузева експертна рада рекомендувала для НАЗЯВО ухвалити рішення про акредитацію.

18-20 травня 2020 р. відбулася дистанційна акредитаційна експертиза освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування» першого (бакалаврського) рівня. Група експертів та представник секретаріату НАЗЯВО будуть працювати за програмою, яка передбачала 14 зустрічей.

26 травня 2020 р. відбулося «змішане» засідання НАЗЯВО на якому було розглянуто 76 справ. З 23 акредитованих освітніх програм була ОПП «Інженерія програмного забезпечення» ВСП «Рівненський коледж НУБіП України».

Впродовж березня-квітня 2020 р. проходили підвищення кваліфікації на тему «Кібербезпека» (тривалість 72 год.) в онлайн режимі в Мережевій академії Ціско (Networking Academy Cisco) – 17 викладачів циклових комісій юридично-соціальних і програмування та інформаційних дисциплін. Тому з 28 травня 2020 року розпочинаємо дистанційний процес ліцензування спеціальності 125 «Кібербезпека» освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра на основі базової загальної середньої освіти через МОН України.

Було оголошено результати участі студентів ВСП «РК НУБіП України» у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт.

Качановський О. І., заступник директора з виробничої роботи, розкрив питання відкриття ринку землі: можливості і перспективи.

Бурячинська Л. В., завідувач БІЦ, доповіла про роль бібліотечно-інформаційного центру у формуванні творчої активності студента. Визначено головні завдання сучасного бібліотечно-інформаційного центру; основні функції та бібліотечно-інформаційного центру. Зазначалося, що у формуванні творчої активності користувачів позитивну роль відіграє бібліотечний проєкт «Літописталантів альма-матер». Наголошувалося на тому, що важливою складовою інноваційного бібліотечного проекту є професійна компетентність бібліотекаря – вміння створити інноваційний простір, реалізувати творчий потенціал як власний, так і користувачів. Спілкування в бібліотеці сьогодні набуває нового змісту, це специфічний комунікативний фон усієї бібліотечно-інформаційної діяльності. Наведено приклади застосування нових форм та методів бібліотечно-інформаційних заходів БІЦ (текст виступу додається).

Балдич Л. В., методист коледжу, доповіла про результати атестації педагогічних працівників коледжу. Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 16 березня 2020 р. № 406 (із змінами, внесеними наказом Міністерства освіти і науки України від 26 березня 2020 р. № 458); відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 27 березня 2020 р. № 1/9-179; відповідно до наказу управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації від 27 березня 2020 р. № 83; відповідно до наказу директора коледжу від 31 березня 2020 р. № 52-ОД «Про проведення атестації педагогічних працівників коледжу у 2020 році в умовах карантину» засідання атестаційної комісії коледжу проведено 02 квітня 2020 р. Атестували педагогічних працівників коледжу без їх присутності на засіданні атестаційної комісії коледжу на підставі заяв відповідно до списку, затвердженого протоколом засідання атестаційної комісії від 18 жовтня 2019 р. № 2 (текст виступу додається).

Царук В. Ю., заступник директора з навчальної роботи, про організацію поточного, семестрового контролю та атестації здобувачів освіти із застосуванням дистанційних технологій. Зверталась увага на процедуру проведення атестації у формі атестаційного іспиту з використанням дистанційних технологій навчання. Визначено документальний супровід атестації здобувачів освіти. Якимчук І.О., завідувач відділення програмування, Люльчик В.О., завідувач технічного відділення, Гулюк С.І., завідувач юридичного відділення, Мартинова І.М., завідувач економічного відділення, Пастушенко Н.В., методист заочного відділення, Панасюк В.О., голова студентського профспілкового комітету, Гуменюк В.Д. висловилися з пропозицією щодо процедури проведення атестації здобувачів освіти у офлайн-формі у зв’язку з неможливістю всіма здобувачами освіти долучитися до складання державного екзамену, захисту дипломних проектів (робіт) у дистанційному режимі.

Гуменюк В. Д., завідувач відділення загальноосвітньої підготовки, розкрив особливості зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році.

Масталярчук Є. В., інженер-електронік, розкрив зміни до Закону України «Про публічні закупівлі» (текст виступу додається).

Черначук-Семенишина О. В., головний бухгалтер, розповіла про підвищення оплати за навчання з 01.09.2020 р. відповідно до Ч7 ст.73 Закону України «Про вищу освіту» від 01.07.2014 р. Передбачено право навчального закладу збільшувати оплату за навчання не більше, як на офіційно визначений рівень інфляції за попередній рік. 2019 рік – індекс інфляції 4,1%. Наголошувалася про попередження батьків про підвищення оплати за навчання упродовж червня.

Талімончук О. Г., заступник директора з виховної роботи, доніс інформацію про діяльність Національної дитячої гарячої лінії. Зверталась увага на те, що Національна дитяча гаряча лінія надає консультації в телефонному та онлайн-режимах.

Якимчук І. О., завідувача відділення програмування, донесла інформацію про організацію курсів комп’ютерної грамотності для викладачів коледжу, зокрема викладачів іноземної мови.

Тетяна Кристопчук, д.п.н., доцент, секретар педагогічної ради