День науки в Україні

Коледж

16 травня 2020

Складно собі уявити сучасне життя без досягнень науки. Адже лише завдяки науці людство досягло прогресу розвитку пройшло шлях від перших спроб вивчення світу до космічних польотів та нанотехнологій.

День науки в Україні відзначається в третю суботу травня. Цього року припадає на 16 травня. Зʼявилося свято в 1997 році у звʼязку з підписанням відповідного президентського указу.

Науковий потенціал Україні вважається одним з найкращих в Європі. Українські вчені є авторами безлічі винаходів в різних областях науки. Науково-технічну діяльність регулює закон, прийнятий в Україні в 1999 році.

Україна являє собою державу з високим рівнем освіти і науки. НАН України - Національна Академія Наук України, була заснована 27-го листопада 1918-го року і зараз має 3 секції, близько 14-ти відділень і 170 інститутів та інших наукових установ, а також 1400 науково-дослідних інститутів і 330 вищих навчальних закладів, в котрих процюють більш ніж 7000 докторів і 78000 кандидатів наук.

Вчені вміють відпочивати. У їхнє професійне свято ми поспішаємо приєднатися до привітань на адресу всіх вчених і наукових співробітників.

Вітаємо науково-педагогічних працівників, молодих наукових дослідників Рівнеського коледжу НУБіП України, яких є 31 особа: три доктори наук, професори; один доктор наук, доцент; один кандидат наук, професор; шість кандидатів наук, доцентів; 16 кандидатів наук та два аспіранти.

 Бажаємо, дорогі колеги, міцного здоров’я, щастя, творчої наснаги, великих перемог і відкриттів!

Зі святом Вас, дорогі вчені мужі і вчені дами!

 Колектив ВСП «РК НУБіП України»