Тренінг на тему: «Внутрішня мотивація»

Економічне відділення

11 березня 2020

11 березня куратором 21-П групи Коняхіним Ю.О. було організовано проведення тренінгу на тему: «Внутрішньої мотивації» для студентів: 21-П групи. Тренінг проводила практикуючий психолог Арутюнян Лусіне.

Прагнення зрозуміти поведінку людини спонукає до пошуку чинників, які зумовлюють її активність. Адже саме мотивація складає основу дій особистості, є підґрунтям її вчинків. Мотивація – багатогранний феномен. Люди характеризуються не лише різною вираженістю мотивації, але й різними видами мотиваційних чинників.

Спробуємо уявити собі дитину, що грається з лялькою, школяра, що збирає кольоровий конструктор, студента, що організовує університетський вечір та художника або композитора, які створюють свій новий шедевр. Чому ці люди здійснюють саме таку активність? Яка мета чи установка спонукає їх до діяльності? Звичайно,ми маємо надто мало інформації про цих людей та про особливості ситуації, щоб однозначно визначити мотиви їхніх вчинків. Але якщо додати, що всі люди захоплено та радісно здійснюють свою активність, відчуваючи внутрішній імпульс до діяльності та не сподіваючись на якусь винагороду ззовні, то можемо стверджувати, що вони перебувають у стані внутрішньої або інтринсивної мотивації.

Поняття “внутрішня мотивація” не нове у психології. Проте, незважаючи на величезну кількість іноземної літератури на цю тему, таке поняття ще недостатньо досліджено в українській психології, хоча в останні роки з’явилися нові праці, присвячені цій проблемі

Дякуємо Арутюнян Лусіне Артурівні за змістовний та цікавий тренінг.

 

Коняхін Юрій, куратор 21-П групи