Безпека кіберпростору

Відділення програмування

25 лютого 2020

25 лютого 2020 року з нагоди Дня Безпечного Інтернету було проведено онлайн-урок під гаслом «Разом для безпечного та кращого Інтернету!». День Безпечного Інтернету є унікальною можливістю для кращого розуміння проблем та можливостей в інформаційному світі. В наш час важливо, щоб діти і молоді люди могли досліджувати Інтернет безпечно та користуватися порадами досвідчених експертів.

З 5 лютого по 3 березня 2020 року Мережева академія Cisco запропонувала  відзначити цей день разом з усім світом, до онлайн-уроку приєдналися і здобувачі освіти відділення програмування. Було прослухано доповіді спікерів: Олексія Барановського, к.т.н., доцента кафедри інформаційної безпеки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського»  на тему «Як хакери захищають Інтернет»; Вадима Єпура та Дениса Івашина, студентів 4 курсу спеціальності «Кібербезпека»,  Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя на тему «Хацкери, як обманюють “халявщиків” в Інтернеті»;

Бараненко Роман Васильович, професор кафедри професійних та спеціальних дисциплін Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ розповів про «Небезпеки кіберпростору».

Кожен учасник вебінару мав можливість поставити запитання експертам (Links to an external site), а також отримати сертифікат за умови проходження онлайн-тестування.  

Тетяна Черняк, викладач програмування та інформаційних дисциплін