Канікули студентів відділення програмування - для участі у Global Game Jam

Відділення програмування Рада роботодавців ВП

02 лютого 2020

Найбільший міжнародний конкурс зі створення комп'ютерних ігор відбувся у понад 100 країнах світу 31 січня-2 лютого 2020 року. Це був 12й Global Game Jam. Українські розробники будуть в ньому брати участь вже вп'яте. Рівне бере участь утретє. Цього року до п’яти локацій в Україні додалися ще чотири.

Особливість Global Game Jam в тому, що учасники зустрічаються безпосередньо. Локації в Україні:

  • м. Кропивницький, Льотна академія НАУ;
  • м. Київ, Факультет інформаційних технологій КНУ ім. Шевченка;
  • м. Харків, ХАІ;
  • м. Рівне, ІТ-компанія Zagrava Games;
  • м. Одеса, Національна академія харчових технологій;
  • м. Львів, школа 3Д;
  • м. Дніпро, Коворкінг 365;
  • м. Вінниця, ІТ-Академія;
  • м. Тернопіль, Тернопільский Національний педагогічний університет.

 

Минулого року у світі Global Game Jam пройшов у 860 містах 113 країн, де 47 000 розробників за вихідні створили понад 9000 ігор. Свій внесок у здобуття цього рекорду зробили 538 українських розробників. Зібравшись на 6 локаціях вони створили 118 ігор. У 2020 році перевершило кількістю проектів м. Рівне. 22 гри було написано за три дні роботи.

Global Game Jam – це соціальний захід, спрямований на знайомство ентузіастів та професіоналів ігробудівництва, роботу в команді, презентацію створених за вихідні проектів. Тому на Міжнарожному рівні усі проекти джему презентуються рівним чином, тут немає конкурсу чи рейтингу. Але організатори Global Game Jam Ukraine, проводять конкурс проектів джему по країні, щоб визначити розробки, які найбільш перспективні для перетворення у повноцінну гру. Переможців нагороджують білетами на міжнародні ігробудівні конференції, де команда може знайти собі інвесторів, паблишерів, отримати увагу преси та пройти корисні майстер-класи.

Кожна локація направляє кращі ігри, створені протягом джему, на Всеукраїнський конкурс. Результати Всеукраїнського конкурсу оголошуються на фіналі GGJUA, що відбудеться після завершення суддівства по країні на центральній локації у Льотній академії НАУ, м. Кропивницький.

Наш навчальний заклад теж долучився до такого хакатону вже третій рік поспіль. Запросив на конкурс представник коледжівської ради роботодавців Остаповець Петро, ведучий програміст Zagrava Games Studio. Учасниками стали 20 студентів відділення програмування. Це були чотири команди, які розробили та втілили наступні проекти:

Escape From Mars

Fairy Forest

NAZ DUKE

Recipe Project

Учасники отримали подарунки на згадку про участь у міжнародний конкурс зі створення комп’ютерних ігор Global Game Jam. Вітаємо учасників! Гарна спроба застосувати фахові компетентності. Сподіваємося, що така участь відділення програмування стане в нагоді всім, хто хоче бути розробником ігор! Бажаємо успіхів!