Рівненщина мальовнича та неповторна: книжкова виставка

Бібліотечно-інформаційний центр

17 січня 2020

Рівненщина - край оксамитових лісів, швидкоплинних рік та блакитних озер, предковічних, аж сивих легенд та народної мудрості. Край, багатий на мальовничі краєвиди, цікаві історичні місця, унікальні пам’ятки культури та архітектури.

Адміністративним і культурним центром Рівненщини є місто Рівне.

Рівне – це красиве і цікаве місто з прекрасною архітектурою. Це місто-казка майже в прямому сенсі цього слова! Місто, в якому співає все єство і ясніше, ніж деінде, відчувається єднання з природою. Територія, що поєднує у собі дивовижу численних парків і магію давніх церков, тепло романтичних водойм і безапеляційність вуличних кованих скульптур. Рівне – це сама компактність, вишуканість і привітність.

Рівненщина приголомшує романтичним Тунелем кохання, величним і загадковим Тараканівським фортом, унікальними Базальтовими стовпами, дивовижним Білим озером, мальовничим Острогом. Музей бурштину, розкішні храми, копальні каменю, руїни середньовічних замків та містичні легенди – ось що можна знайти в нашій області. А ще  7 чудес Рівненщини, неймовірні місця, які неодмінно потрібно відвідати.

7 чудес Рівненщини:

  1. Вузькоколійна залізниця “Антонівка-Зарічне” (Володимирецький - Зарічненський райони).
  2. Тараканівський форт (Дубенський район).
  3. Історико-культурний комплекс м. Острога.
  4. Заповідник “Поле Берестецької битви” (с.Пляшева Радивилівського району).
  5. Свято-Троїцький жіночий монастир (м. Корець).
  6. Замок князів Любомирських (м. Дубно).
  7. Свято-Троїцький чоловічий монастир (с.Межиричі Острозького району).

Та це ще далеко не все, чим може здивувати Рівненська область. Саме на її території у XVI столітті завершили роботу над створенням Пересопницького Євангелія. Книга має надзвичайну цінність та є одним із символів української нації.

Більше про красу нашого краю можна дізнатись з книжкової виставки «Рівненщина мальовнича та неповторна» в читальному залі бібліотечно-інформаційного центру.

Усім, для кого Рівненщина є маленькою Батьківщиною, а також іншим користувачам, які цікавляться нашим краєм, пропонуємо бібліографічний покажчик «Літературна скарбниця Рівненщини», який містить перелік художньої літератури письменників Рівненщини та історичної, природничої, суспільної, популярної краєзнавчої літератури з фонду бібліотечно-інформаційного центру.

 

Галина Петренко, провідний бібліотекар БІЦ

Джерела :

http://primetour.ua/uk/company/articles/Krasa-i-tayinstva-rivnenskoyi-zemli.htmlhttps://uk.wikipedia.org/wiki/Рівненська_область

Бібліогафічний покажчик можна переглянути за посиланням:

https://drive.google.com/drive/folders/1lwf3tgt5yecO0k98bEPrFjEBkF1BUGWu