Педагогічна рада ВСП «РК НУБіП України»

Коледж

26 грудня 2019

26 грудня 2019 року відбулося чергове засідання педагогічної ради Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський коледж Національного університету біоресурсів та природокористування України».

Розпочалося засідання з привітання Лебедюка Євгена Андрійовича з нагоди його 80-річчя. Бажаємо Ювіляру міцного здоров'я та довголіття, успіхів у роботі, творчого натхнення та родинного затишку!

Після затвердження порядку денного та регламенту роботи директор коледжу, заслужений працівник освіти України Корсун  Я. П., поінформував членів педагогічної ради про підсумки діяльності колективу коледжу за період з 16.10.2019 до 26.12.19. Третє питання порядку денного, що його розглянули на засіданні педагогічної ради, стало питання результатів навчальних досягнень студентів з дисциплін, з яких буде проводитись державна підсумкова атестація у формі ЗНО. З доповіддю про це  виступили Тригубець Л.Р., голова циклової комісії загальноосвітньої дисциплін; Кристопчук Т.Є., голова циклової комісії гуманітарних дисциплін.

Наступні питання, що їх розглянули на засіданні педагогічної ради, були присвячені результатам самооцінювання освітньої діяльності та виконання вимог до акредитації освітньої програми підготовки за освітнім ступенем бакалавра зі спеціальностей 072 «Облік і оподаткування» та 121 «Інженерія програмного забезпечення» (доповідала Олійник Г.А., голова циклової комісії економічних дисциплін; Каштан С.С., голова циклової комісії програмування та інформаційних дисциплін.), розміщенню на депозитний рахунок тимчасово вільних коштів (доповідала Черначук-Семенишина О. В., головний бухгалтер коледжу), результатам проведення Всеукраїнських спортивних ігор серед студентів аграрних технікумів та коледжів у 2019 році (доповідав Рафальський О.А., керівник фізичного виховання), правилам прийому до ВСП «РК НУБіП України» за ОС бакалавр у 2020 році (доповідав Качановський О.І., відповідальний секретар приймальної комісії), новим процедурам акредитації освітніх програм (доповідав Люльчик В.О., завідувач технічного відділення), стану протипожежної безпеки у коледжі та ремонт актової зали коледжу (за результатами перевірки) (доповідав Ковальчук С.В., заступник директора з господарської частини).

Педагогічна рада відкритим голосуванням ухвалила наступні рішення:

  1. Повідомляти батьків студентів, які показали низькі результати контрольних зрізів з української мови, математики та історії України про загрозу незадовільної здачі ДПА у формі ЗНО із зазначених предметів.
  2. Покращити індивідуальну роботу зі студентами, які одержали низькі результати контрольних зрізів, проводити постійний контроль відвідування ними навчальних занять та консультацій по підготовці до ЗНО.
  3. Залучати студентів до проходження пробних ЗНО з української мови, математики, біології, іноземної мови, історії України.
  4. Використовувати тестування як навчальний прийом і контрольну форму перевірки знань та вмінь студентів.
  5. Продовжувати здійснювати підготовку до ЗНО під час проведення спеціалізованих підготовчих курсів з дисциплін, з яких буде проводитися ДПА у формі ЗНО.
  6. Продовжити вдосконалювати розробку силабусів навчальних дисциплін.
  7. Завершити розробку звіту самооцінювання освітньої діяльності спеціальностей 071 Облік і оподаткування, 121 Інженерія програмного забезпечення.
  8. Провести анкетування здобувачів освіти освітнього ступеня бакалавр спеціальностей 071 Облік і оподаткування, 121 Інженерія програмного забезпечення, 192 Будівництво та цивільна інженерія, 193 Геодезія та землеустрій щодо функціонування системи внутрішнього забезпечення освіти в коледжі.
  9. Оформити документацію щодо здійснення освітньої діяльності ОС бакалавр відповідно до нової процедури акредитації освітніх програм.
  10. Залучати органи студентського самоврядування до моніторингу освітніх програм ОС бакалавр.
  11. Посилити контроль відвідування занять здобувачами освіти ОС бакалавр.
  12. Забезпечити участь збірних команд коледжу у Всеукраїнських, обласних та міських спартакіадах.
  13. Налагодити та підтримувати співпрацю з тренерами обласних та міських ДЮСШ.
  14. Продовжити співпрацю з кафедрою фізичного виховання НУБіП України.
  15. Затвердити та розмістити на веб-ресурсі коледжу і внести у ЄДЕБО Правила прийому до ВСП «РК НУБіП України».
  16. Внести до ЄДЕБО відкриті конкурсні пропозиції.
  17. Внести до ЄДЕБО небюджетні конкурсні пропозиції.
  18. Організувати і провести пожежно-технічне обстеження навчального корпусу та гуртожитків коледжу.
  19. Акцентувати увагу під час навчальних занять на заходах по протипожежній безпеці, провести лекції і практичні заняття щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.
  20. Організувати та провести практичні тренування працівників і студентів коледжу щодо порядку дій у випадку виникнення пожежі.
  21. Забезпечити неухильне виконання правил протипожежної безпеки з метою забезпечення безпеки учасників освітнього процесу у ВСП «РК НУБіП України».
  22. Розмістити з січня 2020 року на депозитний рахунок вільні кошти від плати за послуги в сумі 3 млн. грн.

Тетяна Кристопчук, секретар педагогічної ради