Засідання обласного методичного об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки

Відділення програмування Коледж

17 грудня 2019

17 грудня 2019 року в коледжі відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки. Темою засідання обрано «Досвід формування медіаосвітніх компетентностей у викладачів коледжу». У засіданні взяли участь 38 викладачів з навчальних закладів Рівненської області та методист Ради директорів ЗФПО Рівненської області Процюк В. К.

Обласне методичне об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки розпочалося з огляду матеріально-технічної бази ВСП «РК НУБіП України», який провів Талімончук О. Г. З вітальним словом до учасників методичного об’єднання звернувся Корсун Я. П., директор коледжу. Він ознайомив присутніх з діяльністю та досягненнями Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України».

Учасникам методоб’єднання було продемонстровано потужну комп’ютерно-інформаційну базу завідувачем відділення програмування Якимчук І. О. Музей історії коледжу продемонстрував Мазепа О. М. Наповнення бібліотечно-інформаційної бази та її раритети продемонструвала Бурячинська  Л. В. Зокрема, у методичному кабінеті методист коледжу Балдич  Л.  В. та завідувач відділення програмування Якимчук І. О. представили методичні напрацювання викладачів, чим зацікавили присутніх. Після чого присутні перейшли до робочої частини засідання. З вітальним слово до колег звернувся Процюк  В. К., методист ради директорів ЗФПО Рівненської області та Марценюк М. В., голова методичного об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки.

Також на засіданні були заслухані та обговорені такі питання:

  1. Веб-ресурс коледжу – запорука успішної організації освітнього процесу – Якимчук І. О.завідувач відділення програмування ВСП «Рівненський коледж НУБіП України».
  2. Використання мультимедійних технологій для формування професійних компетентностей майбутнього фахівця - Куделя О. О. ,викладач програмування та інформаційних дисциплін ВСП «Рівненський коледж НУБіП України».
  3. Підготовка до проведення Другого туру XІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики - Марценюк М. В., голова методичного об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки.
  4. Підготовка здобувачів освіти до участі в предметних олімпіадах та конкурсах - Каштан С. С., голова циклової комісії програмування та інформаційних дисциплін ВСП «РК НУБіП України».
  5. Проведення засідань методичного об’єднання як підвищення кваліфікації педагогічних працівників - Марценюк М. В., голова методичного об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки.

Проведена зустріч стала чудовою нагодою показати досвід роботи викладачів інформатики та комп’ютерної техніки ВСП «РК НУБіП України», їх високу фахову майстерність та професіоналізм.

 

Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування