Нові підручники Міністерства освіти і науки України для здобуття повної загальної середньої освіти

Бібліотечно-інформаційний центр Нові надходження БІЦ

10 грудня 2019

Запрошуємо викладачів та здобувачів освіти отримати нові підручники для (10) 11 класу за програмою Міністерства освіти і науки України.

        

004:37.016(075.3)

Інформатика : рівень стандарту : підручник для 10 (11) кл. закл. заг. серед. освіти / О. О. Бондаренко, В. В. Ластовецький, О. П. Пилипчук, Є. А. Шестопалов. - Харків : Вид-во "Ранок", 2019. - 176 с.

 

Підручник складається з чотирьох розділів. Кожний розділ - з параграфів і практичних робіт. У кожному параграфі є теоретичний матеріал, приклади практичного застосування  набутих знань, питання для самоперевірки та комп’ютерне тестування. Завдання можна виконати в онлайн режимі з автоматичною перевіркою результатів на вказаному сайті. Також на сайті є описи практичних робіт, запропонованих до курсу інформатики.

 

004(075.3)

Інформатика : рівень стандарту : підручник для 10 (11) кл. закл. заг. серед. освіти / Й. Я. Ривкінд, Т. І. Лисенко, Л. А. Чернікова, В. В. Шакотько. - Київ : Генеза, 2019. - 144 с.

        

Навчальний матеріал поділено на 4 розділи. На початку кожного пункту наведено запитання для актуалізації знань учнів, на які спирається вивчення нового матеріалу. Для кращого засвоєння навчального матеріалу підручник містить малюнки, таблиці, схеми та інші наочні матеріали. Крім теоретичного матеріалу є додаткові рубрики: "Для тих, хто хоче знати більше", "Чи знаєте ви, що...". Наприкінці кожного пункту наведено запитання для самоконтролю та практичні завдання, які розподілені за чотирма рівнями навчальних досягнень.

 

7.01(075.3)

Масол, Людмила Михайлівна.  Мистецтво : рівень стандарту, профільний рівень : підручник для 10 (11) кл. закл. заг. серед. освіти / Л. М. Масол. - Київ : Вид. дім "Освіта", 2019. - 208 с.

 

Підручник допоможе осягнути грандіозну панораму художніх досягнень. Для розподілу тексту обрано регіональний підхід, що дає можливість виявити самобутність усіх культурних регіонів світу, визначених ЮНЕСКО: африканського, американського, далекосхідного, індійського, арабо-мусульманського та європейського. Структура підручника складається з семи тем, остання присвячена художній спадщині України. Підручник містить практичні завдання: практикум, профільні професійні випробування, мистецькі проекти, що допоможе вам виявити свої здібності, самореалізуватися.

6:37.016(075.3)

Технології : рівень стандарту : підручник для 10 (11) кл. закл. заг. серед. освіти / І. Ю. Ходзицька, Н. І. Боринець, Н. І. Гащак та ін. - Харків : Вид-во "Ранок", 2019. - 208 с.

        

 Підручник містить відомості з усіх навчальних модулів: "Дизайн предметів інтер’єру", "Техніки декоративно-ужиткового мистецтва", "Дизайн сучасного одягу", "Краса і здоров’я", "Кулінарія", "Ландшафтний дизайн", "Основи підприємницької діяльності", "Основи автоматики і робототехніки", "Комп’ютерне проектування", "Креслення". Кожен модуль складається з навчального теоретичного матеріалу та прикладу виконання творчого проекту за однією з можливих тем. Додаткову корисну інформацію розміщено в електронному додатку до підручника.

 

 

Людмила Бурячинська, завідувач БІЦ