Участь в марафоні «Передай естафету: студентське життя  – це»

Економічне відділення

08 листопада 2019

8 листопада 2019 року в рамках марафону «Передай естафету: студентське життя  – це»,  студенти 21-Ф групи разом з куратором Тригубець Л. Р. відвідали Музей бурштину.

Під час екскурсії студенти мали можливість ознайомитися з експонатами музею – різноманітними каменями бурштину, які в різні часи були знайдені на території Рівненщини. Поліський бурштин характеризується самобутністю та вважається дорогоцінним каменем, дуже різноманітним за відтінками свого забарвлення. Якщо у світі зустрічаються переважно жовті та коричневі камені, то для поліського бурштину властивими є жовто-зелені, салатові і навіть синювато-зелені різновиди. Серед експонатів музею є шматки бурштину віком до 40 000 000 років, найбільший з яких має вагу 2 кг. Крім каменів, представлені ювелірні вироби, картини, виготовлені з його використанням, столові прибори, кераміка і вітражі, а також одяг та взуття, декоровані бурштином. Студенти з цікавістю оглянули камені із закристалізованими всередині комахами, вони вважаються найціннішими експонатами музею, оскільки демонструють еволюцію органічного світу минулих епох. Також студенти мали змогу ознайомитися з  історією видобутку бурштину на території Полісся та з діяльністю єдиного в Україні підприємства з його переробки, який є своєрідною візиткою Рівненщини.

Експозиція справила неабияке враження на студентів, розширила їх знання з історії рідного краю. Ексклюзивність та неповторність виробів з цього каменя занурили нас у світ прекрасного.

Лариса Тригубець, куратор 21-Ф групи