VIII регіональна міжвузівська студентська науково-практична конференція «Проблемні аспекти ринку землі на сучасному етапі»

Технічне відділення Юридичне відділення Коледж

31 жовтня 2019

30 жотня 2019 року на базі Володимир-Волинського агротехнічного коледжу відбулася VIII регіональна міжвузівська студентська науково-практична конференція «Проблемні аспекти ринку землі на сучасному етапі». Проведення земельної реформи на етапі відкриття ринку землі (вільного продажу землі) в Україні зумовлено умовами співпраці з Міжнародним валютним фондом. А загалом, земельна реформа в Україні розпочалася ще у 1991 році. На початковому етапі земельної реформи проводили здебільшого інвентаризацію земель, встановлення і видачу документів на різні форми власності на землю. У 2001 році був прийнятий Земельний кодекс, який остаточно закріпив право приватної власності на землю. Проте для створення справжніх цивілізованих ринкових земельних відносин потрібно прийняти низку законодавчих актів, які б практично регулювали відносини у цій сфері. Саме цьому і була присвячена конференція, на якій  були висвітлені такі питання: зміна цільового призначення та реєстрація прав на земельні ділянки, перспективи запровадження ринку землі в Україні, правова охорона земельних ресурсів, державне регулювання та інфраструктура ринку землі, проблематика земельної реформи в Україні, історичні витоки ринку землі в Україні, доцільність запровадження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Участь у конференції взяли викладачі та здобувачі освіти ВСП «РК НУБіП України», зокрема, Качановський О.І. – заступник директора з практичного навчання, Гулюк С.І. – завідувач юридичного відділення, Яткевич І.П. – помічник директора з кадрової роботи, студентки 41-Ю групи Гаврилюк Т. та Мельник М., студентки 41-З групи Ворожбит Т. та Парчук Т. Висловлюємо щиру вдячність організаторам заходу за актуальність тематики та волинську гостинність і сподіваємося на подальшу  творчу співпрацю.

Сергій Гулюк, завідувач юридичного відділення