24 жовтня 2019 року, студенти 31-ІП групи з куратором групи Куделею Оксаною Олексіївною та завідувачем відділення програмування Якимчук Іриною Олександрівною були запрошені на екскурсію до редакції газети «За відродження» та на ТОВ «Друк Волині».

Відомо, що вперше газету «За відродження» читачі побачили наприкінці січня 1990 року. З тих пір у світ вийшло вже 1159 номерів часопису, котрий відстоює справедливість та інтереси трудящих.

Студенти 31-ІП групи змогли побачити весь шлях створення газети, від редагування до друку. Студентів ознайомили з програмами, які використовують редактори для редагування та друку інформації.

В процесі редагування встановлюється відповідність тексту, ліквідація мовних помилок, перевіряється фактичний матеріал, оцінюється композиційна будова, вдосконалюються його мова і стиль викладу. Після затвердження редактором кінцевого результату газета відправляється на друк. Друком газети займається ТОВ «Друк Волині».

Завдяки новітнім технологіям друкарня надає послуги з виготовлення друкованої продукції, газет, листівок, буклетів, брошур, атласів тощо. Парк друкарської техніки включає в себе 4-секційну високошвидкісну газетну друкарську машину MAN ROLLAND Uniman, для повно кольорового друку газет з подвійним фальцюванням, фотонабірний апарат Agfa Avantra 25E (ѓормат В2), копірама, машину Ryobi- 522 для повнокольорового листового друку, проявочну машину ML314 Processor. Формат друку від А5 до А3+. Для багатофарбового друку в друкарні використовується колірна модель CMYK. Субтрактивна колірна модель дає змогу розширити палітру відтінків кольорів для більш якісного друку газет. Щоб скоротити час на до друкарську підготовку, прийом файлів здійснюється через Інтернет у форматі PDF.

Головними принципами роботи друкарні є: швидкість виконання замовлення, гнучкість цін, повний комплекс послуг. Своєму успіху друкарня повинна завдячувати новітнім технологіям, які дозволяють робити свою роботу швидко і якісно.

 Ілля Олексійчук, студент 31-ІП групи