Перегляд історичного фільму «Захар Беркут»

Економічне відділення Технічне відділення

19 жовтня 2019

17 жовтня було організовано похід в кінотеатр викладачем історії Коняхіним Юрієм Олександровичем на історичний фільм «Захар Беркут».

На перегляді фільму були присутні викладачі та студенти економічного відділення та студенти технічного відділення.

Режисером фільму був Ахтем Сеітаблаев, один з найбільш відомих сучасних українських діячів кіно та театру, володар багатьох кінопремій. Кіноробота "Захар Беркут" знята за мотивами повісті Івана Франка. Зйомки відбувалися в Карпатах, на озері Синевир, та під Києвом. Спеціально для «Захара Беркута» були збудовані декорації величезної гірської ущелини, селища Тухля та маєтку Тугара Вовка. У стрічці взяли участь актори з України, США, Великобританії, Казахстану та Монголії. Спеціально для історичного екшену було створено понад 600 оригінальних костюмів, що склало більше ніж 3 000 одиниць одягу, сотні екземплярів зброї, аксесуарів, прикрас, посуду. Великий успіх сприяв не тільки величезний, більш ніж стомільйонний, бюджет фільму, але й Роберт Патрік у ролі Захара Беркута, старійшини гірського карпатського села, який майже власноруч зупинив монгольський західний похід 1241 року. Фільм доволі динамічний, у ньому багато дій, бойових епізодів, проте наявні також і ліричні, й одна любовна лінія.

Після перегляду історичного фільму «Захар Беркут» в нас залишилися хороші враження,адже, він вчить патріотизму і любові до рідної землі,а саме головне вчить нас «Битися з ворогами, а не домовлятися!!»

Коняхін Юрій, куратор 21-П групи
Чеботарьова Інна, студентка 41-З групи