Готуємося до акредитації!

Коледж

11 жовтня 2019

10 жовтня 2019 року у Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч представників закладів вищої освіти Рівненської області з представниками Національного агентства із якості вищої освіти:

  • Михайлом Винницьким, головою Секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти;
  • Олександр Длугопольський, який входить у склад Національного агентства.

На семінарі були присутні керівники структурних підрозділів ВСП «Рівненський коледж НУБіП України»: Василь Царук, Вадим Люльчик, Ірина Мартинова та Ірина Якимчук. Цього навчального року будуть акредитуватися освітні програми технічного, економічного відділень та програмування.

Представив присутнім запрошених гостей семінару «Новий підхід до акредитації: чого чекати закладам вищої освіти від НАЗЯВО» Пасічник Ігор Демидович, ректор, доктор психологічних наук, професор.

Розпочалася зустріч з виступу О. Длугопольського, який розповів про проходження акредитації ЗВО згідно із новим «Положенням про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти».

Далі до присутніх звернувся М. Винницький, який детально описав терміни та поняття акредитації освітньої програми та план її проходження за освітніми ступенями «Магістр» та «Бакалавр».

Звернув увагу голова Секретаріату НАЗЯВО на критерії акредитації. Важливим є електронний документообіг та електронна форма подачі документів, що сприяє, на думку, команди НАЗЯВО прозорості проходження акредитації освітніх програм.

Під час цього заходу були презентовані та обговорені:

  • Положення про акредитацію освітніх програм – затверджене МОН і офіційно оприлюднене 27.08.2019;
  • Методичні рекомендації для експертів з акредитації освітніх програм;
  • Порадник із заповнення відомостей про самооцінювання освітньої програми (для закладів вищої освіти);
  • результати конкурсу до Галузевих експертних рад Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти;
  • започаткування центрів внутрішнього забезпечення якості освітніх послуг в українських ЗВО.

Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування