Свято Вчителя!: перегляд літератури до професійного свята працівників освіти

Бібліотечно-інформаційний центр

02 жовтня 2019

У першу неділю жовтня в Україні відзначають професійне свято – День працівників освіти (Указ Президента України № 513/94 «Про День працівників освіти» від 11 вересня 1994 року). Багато хто називає професію педагога особливим покликанням. З цим не можна не погодитись, адже враховуючи масу складнощів, що постають перед освітянами кожного дня їм вдається справлятись із величезним психологічним навантаженням, залишаючись при цьому людьми мудрими і толерантними, чуйними і відповідальними, які впевнено і послідовно ведуть свою освітню лінію.

Варто зазначити, що, крім національного свята, існує ще й Всесвітній день вчителя.

Цього дня далекого 1966 року в Парижі відбулась Спеціальна міжурядова конференція про статус вчителів. На ній вперше на міжнародному рівні обговорили стандарти підготовки педагогів, склали рекомендації щодо статусу вчителів, їх працевлаштування та умов роботи, професійної мотивації. У 1994 році ЮНЕСКО оголосила Всесвітній день вчителя офіційним святом, яке відзначається щороку 5 жовтня у понад 100 країнах.

Підтримуючи цю добру традицію, в професійне свято працівників  освітньої системи щиро вітаємо всіх викладачів та працівників коледжу.

Нехай Ваша щоденна самовіддана праця примножить добро у світі, буде легкою і радісною, повниться світлою вірою у свої сили, знання і високе призначення на землі – бути Педагогом! Нехай успіхи і перемоги окрилюють Вас на нові звершення і здобутки на благо України.

Запрошуємо до читальної зали БІЦ, де підготовлено перегляд літератури до професійного свята освітян.

 

Галина Петренко, провідний бібліотекар БІЦ

               Джерело:https://uk.wikipedia.org/wiki/День_працівників_освіти