Семінар-нарада "Завдання відокремлених підрозділів НУБіП України щодо реалізації Закону України "Про фахову передвищу освіту"

Коледж

26 вересня 2019

26 вересня 2019 на базі Немішаївського коледжу пройшов семінар-нарада "Завдання відокремлених підрозділів Національного університету біоресурсів і природокористування України щодо реалізації Закону України "Про фахову передвищу освіту", на якому були присутні представники керівництва НУБіП України, директори та заступники директорів 11 структурних підрозділів НУБіП України, поважні гості з інших організацій.

Засідання відкрив директор коледжу Альохін В. І., який анонсував коледж, коротко розповів про подальші плани в поліпшенні надання якісних освітніх послуг.

Шикова О. М., державний експерт директорату вищої освіти та освіти дорослих Міністерства освіти і науки України, розповіла про особливості вступної кампанії 2020, про умови прийому для здобуття освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра, дала змістовні відповіді на запитання учасників семінару.

Кваша С. М., проректор з навчальної та виховної роботи НУБіП України, зупинився на основних статтях Закону, звернув увагу на першочергові завдання, зокрема на атестацію та підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників.

Хоменко М. П., заступник директора Науково-методичного центру ВФПО про проблеми сучасної освіти, вніс пропозицію про створення підрозділу фахової передвищої освіти при МОН України.

Каленський А. А., представник Інституту професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України, презентував монографію, підкреслив важливість прийняття доленосного рішення у визначенні статусу коледжів.

Зазимко О. В., начальник навчального відділу НУБіП України, акцентувала увагу на нововведених умовах акредитації закладів вищої освіти.

Зелений В. М., директор Верхньодніпрянського коледжу ДДАЕУ, розповів про перспективи розвитку закладів освіти у 2019-2020 н.р.

Учасники семінару активно включилися в обговорення нагальних проблем. Кропивко С. В., директор Боярського коледжу, підкреслив важливість та складнощі у проходженні акредитації освітніх програм.

Присутні були задоволені результативністю та практичними порадами, відзначили що семінар був дієво-пізнавальним, але тлумачення та розуміння Закону потребує ще не одного засідання.

Наш коледж представляла делегація на чолі із Качановським О. І., заступником директора з виробничої роботи. Також у складі делегації були: Яткевич І. П., помічник директора з кадрових питань, Якимчук І. О., завідувач відділення програмування, Чорнобрива О. В., голова циклової комісії юридично-соціальних дисциплін, Панасюк В. О., завідувач навчальною лабораторією "Комп'ютерно-інформаційний центр".

Джерело: http://ndak.com.ua/