Заняття на виробництві - ПРаТ «Костопільський завод скловиробів»

Економічне відділення Рада роботодавців ЕВ

19 вересня 2019

18 вересня 2019 року викладачі Матвійчук Л.А., Олійник Г.А. провели заняття на підприємстві ПрАТ «Костопільський завод скловиробів» для студентів економічного відділення 32-О та 22-О груп.

Головна мета заходу – практична підготовка студентів, формування в умовах виробництва, на базі отриманих теоретичних знань в коледжі, професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи на виробництві.

Захід проводився в рамках вивчення навчальних дисциплін «Бухгалтерський облік», «Фінансовий облік», «Статистика» та «Охорона праці».

Начальник відділу планування виробництва – Чорний Валерій Володимирович, ознайомив студентів з технологією виробництва склотари на всіх її етапах. Присутні відчули атмосферу гарячого цеху, важливість охорони праці і безпеки життєдіяльності в таких умовах.

Модернізація виробничих потужностей позитивно вплинула на збільшення конкурентоздатності заводу, ефективності виробництва та підвищення якості готової продукції. На сьогоднішній день підприємством освоєно випуск понад 250 видів різноманітної склотари, в тому числі для таких відомих торгових марок як „Nemiroff”, „Хортиця”, Сандора, Юрія-Фарм та інші. Також, завдяки інвестиціям, підприємство наростило обсяги продаж склотари на експорт, частка якого в загальному об’ємі продаж склала 30% в гривневому еквіваленті. Географія продаж за кордон поширюється на такі країни як Угорщина, Словаччина, Польща, Молдова, Білорусь, Латвія, Росія та інші. Тісна співпраця зі споживачами, орієнтація виробництва на задоволення їхніх вимог дозволила Костопільському заводу скловиробів знайти себе на ринку України у першій п’ятірці вітчизняних виробників склотари.

 Студенти мали змогу поспілкувались з головним бухгалтером Попович Ларисою Євстахіївною, яка розповіла про особливості облікової роботи на підприємстві, дала відповіді на поставлені питання студентів і викладачів. Особливо вона звернула увагу на необхідність знань з інформаційних систем і технологій в обліку. Її розповідь була цікавою та неординарною, особливо для майбутніх бухгалтерів.

Учасники та організатори екскурсії висловлюють подяку керівникам і власникам підприємства ПрАТ «Костопільський завод склотоварів» за надану можливість відвідати підприємство та на власні очі побачити виробничі процеси.

 

Л.А. Матвійчук, викладач

Г.А. Олійник, викладач