Підготовчі курси завершилися. Прийшла пора вступних випробовувань

Коледж

14 липня 2019

Літо, це не тільки пора відпочинку - це пора вступних випробовувань. ВСП "Рівненський коледж НУБіП України" тільки випустив фахівців, молодших спеціалістів у різних галузях, відразу розпочав здійснювати набір нових абітурієнтів, щоб поповнити ряди студентів одного з найпрестижніших коледжів області.

Для знайомства з коледжем та підготовки до вступних співбесід приймальною комісією було організовано і проведено підготовчі курси для абітурієнтів з предметів українська мова, математика, історія України. На курси завітало 105 випускників різних шкіл Рівненської області.

Левковська Аліна закінчила 9 клас у Рівненській гімназії "Гармонія" і хоче стати фінансистом. Порадила дівчині навчатися у коледжі її мама. Також у Аліни є друзі, які вже тут навчаються.

- Мама у мене працює фінансистом, тому хоче, щоб і я продовжила її справу. Тато приватний підприємець і також хоче, щоб у майбутньому я йому допомагала з веденням фінансових справ, - у бесіді повідомила Аліна.

А от Костючок Богдана та Руслана, сестри-близнюки, приїхали до нас спробувати свої сили для навчання за спеціальністю "Геодезія та землеустрій" з м. Дубровиця, Рівненської області.

- Чому наш заклад?

- Ну, по-перше, в Інтернеті він виводиться перший, а це говорить про популярність закладу. Коли ближче познайомилися з коледжем через сайт, стало зрозуміло - це престижний заклад, - поділилася Богдана.

- У нас хрещений батько землевпорядник. Коли ми його спитали за навчання у коледжі, то він нам порадив ВСП "Рівненський коледж НУБіП України". Тому ми тут і вважаємо, що це правильний вибір, - сказала Руслана.

Ще один абітурієнт - Царук Роман - прибув до нас з с. Ясногірка, Сарненського району. За його словами він обрав заклад за порадою товариша, Величка Миколи, який навчається за спеціальністю "Інженерія програмного забезпечення".

- То ти, мабуть, хочеш стати програмістом?

- Можливо, але я останнім часом допомагаю у своєму селі на будівництві. Мені це подобається. Тому хочу стати будівельником.

Сьогодні стає популярною професія дизайнера. Про це свідчать 68 заяв від абітурієнтів. А Назарук Оксана з с. Милостів, Рівненського району, ще у березні 2019 року приїжджала на День відкритих дверей коледжу і визначилася саме зі спеціальністю "Будівництво та цивільна інженерія (Опорядження будівель і споруд та будівельний дизайн)".

- У мене батько будівельник і я в дитинстві часто була у нього на роботі. Мені подобався процес "росту" будинку, але більше приваблював процес його оздоблення та фарбування. Ще є багато будинків сірих, однакової форми. Я хочу здобути професію дизайнера і додати фарби у наше життя. Також подобається робити оселю затишною і привітною. Сподіваюся, що цього всього мене навчать у коледжі, - розповіла Оксана.

Ось вже третій рік поспіль найбільше бажаючих вчитися за спеціальністю "Інженерія програмного забезпечення". Не винятком став Мануйлик Євгеній. Він до нас завітав з СМТ. Клевань, Рівненського району.

- У Рівненському коледжі НУБіП навчається мій друг Богдан, за спеціальністю "Інженерія програмного забезпечення". Він часто розповідає про коледж та про навчання у ньому, про навчально-матеріальну базу, про багато комп'ютерів, про спортивний майданчик, про їдальню. Тут затишно. Викладачі до студентів відносяться з турботою. Та все ж таки я хочу стати програмістом через престижність професії та, відповідно, заробітну платню. А якщо йде мова про кар'єрний ріст, то я хотів би працювати за кордоном. Тому для початку я обираю коледж, далі продовжу навчання у НУБіП, - поділився Євгеній.

І от сьогодні 14 липня 2019 року відбулися збори для абітурієнтів та їх батьків. До гостей з вітальним словом звернувся директор коледжу, заслужений працівник освіти України Ярослав Петрович Корсун. Він розповів про історію навчального закладу, спеціальності та традиції. На зустрічі були присутні близько 600 абітурієнтів та їх батьків, які хочуть навчатися у Рівненському коледжі НУБіП.

Також до гостей звернувся відповідальний секретар приймальної комісії Олег Ігорович Качановський, заступник директора з виробничої роботи, який розповів про 562 поданих заяв від абітурієнтів на основі базової загальної середньої освіти (після 9 класів). Далі він вказав порядок проходження вступних випробовувань.

До гостей звернувся голова апеляційної комісії приймальної комісії коледжу Олександр Григорович Талімончук, заступник директора з виховної роботи, який озвучив порядок подання апеляцій.

На зустрічц були присутні заступник голови приймальної комісії Василь Юрійович Царук, заступник директора з навчальної роботи, який давав відповіді на питання батьків абітурієнтів. Інна Павлівна Яткевич, помічник директора з кадрових питань, оголосила порядок оформлення документів для навчання за контрактом. А завідувачі відділень: Гуменюк В. Д., завідувач відділення загальноосвітньої підготовки, Гулюк С. І., завідувач юридичного відділення, Люльчик В.О., завідувач технічного відділення, Мартинова І. М., завідувач економічного відділення, Якимчук І. О., завідувач відділення програмування в індивідуальній бесіді розповіли про особливості навчання за спеціальностями, які обирають абітурієнти.

Після зустрічі розпочалися вступні випробовування з української мови згідно з розкладом. То ж бажаємо успіхів абітурієнтам у наступному етапі свого життя!

Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування