Геть паління! Ми здорове покоління. 31.05 – Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням: книжкова виставка

Бібліотечно-інформаційний центр

31 травня 2019

Щороку 31 травня весь світ і Україна відзначає День боротьби з тютюнопалінням. Противники шкідливої звички закликають кинути палити хоча б на один день.День боротьби з тютюнопалінням був встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Перед світовою спільнотою було поставлено завдання - добитися, щоб у 21 столітті проблема паління тютюну зникла. У березні 2006 року Верховна Рада України ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ з боротьби проти тютюну. Конвенція зобов'язує учасників вживати конкретних заходів, спрямованих на боротьбу з цим явищем.

За статистичними даними, Україна займає одне з перших місць в Європі за кількістю курців. Кожен другий дорослий українець курить. В цілому в країні 15,5 млн курців, і з кожним роком кількість викурених сигарет зростає.

Щороку близько 5,4 мільйонів людей помирають від хвороб, пов'язаних із тютюнопалінням - 80% із них знаходяться в країнах із низьким та середнім прибутком. Дослідження також показують, що пасивне паління впливає на всіх, хто знаходиться поруч. Якщо ми залишимо цю проблему невирішеною, кількість смертей від тютюнопаління збільшиться до 8 мільйонів у 2030 році.

На сьогоднішній день вже прийнятий закон про заборону куріння в громадських місцях. Позбутися шкідливої звички непросто. На щастя, є чимало випробуваних способів кинути палити і почати здоровий спосіб життя.

Саме про вплив тютюнопаління на організм людини та про те, як позбутися цієї шкідливої звички можна дізнатись,переглянувши тематичну виставку у бібліотечно-інформаційному центрі коледжу. Інформацію доповнять актуальнітематичні публікації з періодичних видань «Світ виховання», «Безпека життєдіяльності», «Педагогіка і психологія», «Пожежна та техногенна безпека».

Тож запрошуємо на перегляд виставки і бажаємо всім доброго здоров'я!

 

Світлана Андрійчук, провідний бібліотекар БІЦ

Джерело: https://uk.wikipedia.org/wiki/День_боротьби_з_тютюнопалінням