VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Глобальні та регіональні проблеми інформатизації в суспільстві і природокористуванні 2019»: підсумки та перспективи

Відділення програмування Технічне відділення Коледж

15 травня 2019

На факультеті інформаційних технологій відбулась VІІ Міжнародна науково-практична конференція "Глобальні та регіональні проблеми інформатизації в суспільстві і природокористуванні 2019". Цього року було представлено 83 доповіді від 138 авторів з України, Польщі, Словаччини, Німеччини, Ізраїлю, Туреччини, Молдови, Казахстану.

Конференцію відкрила декан факультету інформаційних технологій Олена Григорівна Глазунова. З вітальним словом до учасників конференції звернулися начальник науково-дослідної частини університету Володимир Віталійович Отченашко, академік НАПН України Андрій Миколайович Гуржій та від Міністерства аграрної політики і продовольства – Сергій Миколайович Шупик. У виступах високих гостей було відзначено високу роль сучасних ІТ у розробці та впровадженні інновацій в сучасному сільському господарстві та охороні довкілля.

Пленарна сесія була представлена різноплановими доповідями на вістрі сучасних досліджень ІТ у різних галузях природокористування. З доповіддю "Модель управління процедурою взаємного фінансового інвестування в інформаційні технології та кібербезпеку систем Smart City" виступив професор Валерій Анатолійович Лахно. Професор Іван Платонович Ковальчук доповів про методологію і технології "Атласного картографування вартості земель в Україні". З результатами досліджень кафедри автоматизації та робототехнічних систем імені І.І.Мартиненка аудиторію ознайомив професор Віталій Пилипович Лисенко у доповіді "Інтелектуальні системи керування складними біотехнічними об'єктами". Доцент Белла Львівна Голуб представила "Порівняльний аналіз інструментальних засобів для реалізації інтелектуальної обробки даних", а доцент Руслан Михайлович Басараб у доповіді "Інноваційні технології в управлінні фермерським господарством" поділився досвідом співпраці компанії "Агро Онлайн" з агробізнесом та впровадження сучасних ІТ в агрокомпаніях. Завершила пленарну сесію доповіді старшого наукового співробітника Ірини Вікторівни Вороненко "Взаємозв'язок між добробутом суспільства та інформацією". Всі доповіді викликали живий інтерес і багато запитань в аудиторії, у т.ч. у студентів та аспірантів, які були присутні на конференції.

Після перерви на обід конференція продовжила свою роботу в секціях:

  • Моделі, методи та інформаційні технології в економіці (керівник секції А.В. Скрипник);
  • Комп'ютерні системи і мережі (керівник секції В.А,Лахно);
  • Технології обробки даних та розробки програмних систем (керівник секції Б.Л.Голуб);
  • Геоінформаційні системи і технології у природокористуванні (керівник І.П. Ковальчук);
  • Автоматизація біотехнологічних об'єктів (керівник секції В.П. Лисенко);
  • Інформаційно-комунікаційні технології в поширенні знань (керівник секції М.З.Швиденко);
  • Цифровізація освітньо-наукової діяльності (керівник О.Г. Кузьмінська).

Свої тези з матеріалами дослідження для участі у конференції подавали викладачі циклових комісій програмування та інформаційних дисциплін і землевпорядних дисциплін ВСП "Рівненський коледж НУБіП України".

Кращі доповіді конференції будуть представлені у науковому журналі факультету інформаційних технологій "Інформаційні технології в економіці та природокористуванні".

Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування