«Рідну маму бережіть»: книжкова виставка. 12 травня – День Матері

Бібліотечно-інформаційний центр

12 травня 2019

Твоя любов дає мені наснагу,

Твоя любов веде в незнаний світ.

Так будь вовік, благословенна мати,

Твоя любов вчить, як у світі жить.

Микола Мозговий

Мама – найдорожча людина для багатьох з нас. Вона дала життя, оточила турботою і ласкою, виховала. День Матері в Україні відзначають 12 травня.

Історія свята така: у 1908 році молода американка Анна Джервіс із Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів з пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів. Її старання увінчалися успіхом – у 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято – свято вічності. З покоління в покоління для кожного мама – найголовніша людина.

День матері – це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить і буде самовіддано любити. Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково – від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.

В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам зі святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

З нагоди свята у читальній залі бібліотечно-інформаційного центру коледжу розгорнута книжкова виставка «Рідну маму бережіть». Запрошуємо на перегляд виставки користувачів БІЦ коледжу.

Світлана Андрійчук, провідний бібліотекар БІЦ

Джерело: https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=99&year=2019