Виховний захід «Захист птахів: вирішення питань забруднення пластиком?»

Технічне відділення

08 травня 2019

 

08 травня 2019 року  відбувся виховний захід, приурочений до Всесвітнього дня мігруючих птахів. Метою заходу –  привернути увагу до негативного впливу забруднення пластиком для мігруючих птахів та їх середовищ існування.

Щороку у другу суботу травня світ відзначає Всесвітній день мігруючих птахів. Історичною передумовою установі цього Дня стала Міжнародна конвенція по охороні птахів, підписана 111 років тому.
Всесвітній день мігруючих птахів – це глобальна екологічна кампанія, мета якої полягає в тому, щоб розширити знання про мігруючих птахів, їх місцях проживання і шляхах пересування.

Всесвітній день, присвячений перелітним птахам, має свою унікальну історію. Офіційно він був проголошений 11 років тому і з тих пір став щорічною міжнародною кампанією з підвищення обізнаності широкої громадськості про необхідність прийняття невідкладних заходів щодо охорони перелітних птахів та середовища їх безпосереднього проживання.

Учасниками заходу стали студенти других та третіх курсів технічного відділення. Перед студентами виступили учасники гуртка «Джерело»: Парчук Ірина із темою виступу «Захист мігруючих птахів: вирішення питань забруднення пластиком?» та Якобчук Володимир – Пластик: наскільки шкідливий для здоров’я і навколишнього середовища. Малимон С.С. відзначила, що проведення даного заходу в рамках Всесвітнього дня мігруючих птахів 2019 року – це унікальний шанс об’єднати зусилля для вирішення серйозної проблеми забруднення пластиком та висвітлити його негативний вплив на мігруючих птахів.

Також були  показані відеоролики з означеної проблеми: Пластик в океані: які шляхи поширення?;  Пластикове сміття вбиває одну з найбільших у світі колоній бакланів. 

Студенти взяли активну участь в обговоренні проблеми та розробили заходи щодо зменшення викидів пластику в довкілля та допомоги птахам.

Стефанія Малимон, викладач екології, куратор 31-З групи, керівник екологічного гуртка «Джерело».

Неля Русіна, куратор 32-З групи.