«To be, or not to be:that is the question…»

W.Shakespeare

23.04.2019 р. у Рівненському коледжі НУБіП України святкувалиодразу три свята: Всесвітній день книги, День англійської мови та 455-у річницю з Дня народження Вільяма Шекспіра!

З цієї нагоди у читальній залі бібліотечно-інформаційного центру було проведено відкритий виховний захід з англійської мови «Шекспірівське питання». Організатори: БІЦ, О.М. Лисяк, І.В. Музичук.

Дуже символічним є той факт, що у День народження Шекспіра святкують і День англійської мови і Всесвітній день книги, адже Вільям Шекспір – поет, драматург, геній «Золотої доби» англійської літератури другої половини 16 ст. – поч.17 ст.. Окрім написання видатних п’єс, які стали всесвітньо відомими, він своїми творами змінив і покращив англійську мову

Час, у який жив Шекспір, - це час Ренесансу або Відродження, який іноді називають епохою Шекспіра. Дійсно, він - найвідоміший поет і драматург усіх часів!. Він писав про любов - вічну і всепереможну, шалену і страждальну, безмежну і чисту.

Під час відкритого заходу студенти переглядали навчальний відеоурок "Famous people. William Shakespeare", Анна Купець (22-0 гр.) і Сергій Сощук (11-Ф гр.) декламували сонети Шекспіра, уривки з творів (Нікіта Скічко (21-ІП), відомі цитати Шекспіра, обговорювали сутність "Шекспірівського питання", слухали музику часів Шекспіра, чудову гру та спів Вероніки Владимирової (11-П), а також "побували" у італійській Вероні і побачили сцену "На балконі" зі справжніми Ромео і Джульєттою (Анастасія Вітриченко (21-О) та Артем Зосюк (21-Ю). Ведучі заходу студенти Іванна Пісковець (21-О), Віталій Лупак (21-Ю). Естетичне оформлення – студенти 31-Д групи. Щиро дякуємо усім учасникам за акторську майстерність та проявлені таланти!

Особливо хочемо подякувати Рівненській обласній науковій універсальній бібліотеці за дуже цінні книги В.Шекспіра англійською мовою 1800-х років, які стали основою книжкової виставки у нашому БІЦ!

P.S. Насолоджуйтеся читанням, і ви відкриватимете цей безмежний світ знову і знову!

О.М. Лисяк, І.В. Музичук,

викладачі англійської мови