Ділова зустріч «Планета в небезпеці. Як врятувати Землю?»

Технічне відділення Рада роботодавців ТВ

17 квітня 2019

 

17 квітня 2019 року  в читальному залі БІЦ коледжу відбувся виховний захід, приурочений до Дня  довкілля в Україні та Всесвітнього дня Землі на тему «Планета в небезпеці. Як врятувати Землю?».  Захід пройшов у формі ділової зустрічі, на якому були присутні здобувачі освіти технічного відділення (31-З групи) та загальноосвітнього (11-З групи).

Із студентами зустрічалися Гірак Раїса Олександрівна – завідувач відділу інформації та документів виробничої тематики Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки та Кузьмич Василь Степанович – голова Рівненської обласної організації «За чисте довкілля».

Гості ознайомили студентів із основними екологічними проблемами. Зокрема, Р.О. Гірак представила екологічний календар, у якому зазначено екологічні дні (Всесвітній день Землі, Всесвітній день води,  День екологічних знань тощо), відзначила важливість проведення Дня довкілля в Україні, звернула увагу на роль громадськості у вирішені екологічних проблем свого краю.

Кузьмич В.С. презентував роботу Рівненської обласної організації «За чисте довкілля» у співпраці з  ГЕФ. Глобальний Екологічний Фонд (ГЕФ) – це міжнародна організація, створена в 1991 році в ході підписання резолюції Радою виконавчих директорів Світового банку і відповідними домовленостями між Програмою розвитку ООН (ПРООН) та програмою ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП), членами якої є 182 держави, міжнародні інституції, неурядові організації (НУО) і приватні компанії. Генеральним директором і головою ГЕФ є Монік Барбю. Дана організація працює заради покращення стану глобального навколишнього середовища шляхом підтримки національних ініціатив зі сталого розвитку. Василь Степанович закликав студентів до участі в проектах ГЕФ щодо збереження озонового шару.

Перед студентами виступили члени екологічного гуртка «Джерело» Михалочко Марія та Чеботарьова Інна з презентацією «Планета в небезпеці. Як врятувати Землю?», де вони у доступній формі показали негативний влив діяльності людини на біосферу планети Земля.

Учасники ділової зустрічі подивились науково-популярний фільм «Як врятувати нашу планету», створений членами гуртка «Джерело», з метою формування екологічного стилю життя.  Студенти активно взяли участь в обговоренні та вирішенні екологічних проблем Рівненщини.

Стефанія Малимон, викладач екології, керівник екологічного гуртка «Джерело».

Людмила Бурячинська, завідувач БІЦ.