Всесвітній день ВОДИ

Технічне відділення

22 березня 2019

22 березня кожного року оголошується Міжнародним днем води, який починає відзначатися з 1993 року.Всесвітній (міжнародний) день водних ресурсів запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН. У цей день в різних країнах проводяться заходи, присвячені підвищенню інформованості громадськості стосовно важливості збереження та освоєння водних ресурсів.  Мета цієї роботи – привернути увагу до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання. У 2000 році ООН прийняла Декларацію тисячоліття. Розроблена спеціальна Програма дій на ХХІ століття, метою якої є забезпечення кожного жителя нашої планети чистою питною водою. 

Кожного року День Води присвячується певній темі. У 2019 році цей день проходить під гаслом: «Нікого не залишивши позаду (Права людини і біженці)».

У коледжі пройшли заняття з дисципліни Основи екології на тему «Раціональне використання водних ресурсів», які провела Малимон С.С. Під час заходу студенти ознайомились із проблемами водних ресурсів України і світу та їх охорони. Також студенти провели просвітницьку роботу, спрямовану на роз’яснення значення ВОДИ В ЖИТТІ ЛЮДИНИ,  ЧОМУ ЦЕ ВАЖЛИВО? Також був показаний відеоролик виготовлений Держводагентством за сприяння Міністерства освіти і науки України з нагоди відзначення Всесвітнього дня води. (https://www.youtube.com/watch?v=2gUVqWv2mFY)

С.С. Малимон – викладач Екології.

А вода - це справжнє диво!

Як прожити без води?

З нею ми завжди щасливі,

З нею в нас нема біди.

Є вода - ростуть рослини:

Ліс, сади, рясні поля.

Це чудово для людини

І радіє вся Земля!!!