Презентація документальної анімації «Приречені: історія рівненського гетто»

Економічне відділення

22 березня 2019

20 березня 2019 року документальну анімацію «Приречені: історія рівненського гетто» презентували члени громадської організації «Центр політики пам’яті та публічної історії «МНЕМОНІКА» доктор політичних наук, професор Гон Максим Мойсейович та викладач коледжу, кандидат економічних наук, доцент Гнатюк Алла Аркадіївна.

Це фільм про тих, хто мав плани на майбутнє: дорослих, котрі мріяли про щасливе майбутнє і дітей, які фантазували ким стануть, коли виростуть. Фільм розповідає про долі людей, чиї мрії і плани так і не здійснилися. Це сталося тільки тому, що всі вони були приречені на вбивство людиноненависницьким режимом нацизму. Цей фільм – реквієм, пам’ять та пересторога на майбутнє. Спомин про тих рівнян, нащадки яких могли б бути поруч із нами сьогодні. Але їх змусили зникнути тільки тому, що були народжені матерями-єврейками.

Студенти економічного відділення позитивно оцінили сценарій та якість відео, дізналися про особливості організації Голокосту у м. Рівному, місця масових убивств та в якому ареалі міста розташовувалося гетто. 

Виховання патріотизму та співчуття у сучасної молоді – необхідна складова виховання високодуховної особистості.

 

Алла Аркадіївна Гнатюк, к.е.н., викладач економічних дисциплін

Ірина Миколаївна Мартинова, завідувач економічним відділенням