Успішна громада – можливості для гідного життя!

Технічне відділення Рада роботодавців ТВ

12 березня 2019

12 березня 2019 року у рамках тижня землевпорядних дисциплін  відбувся відкритий форум «Успішна громада – можливості для гідного життя!». Форум організований керівниками клубу «Моя маленька Батьківщина» Бусленко Г. М., Русіною Н.Г. та Петровою О. М.

Запрошеними гостями заходу стали інженер-землевпорядник Клеванської ОТГ Рожкова Мирослава Василівна, студентка юридичного відділення Інга Маркович.

На форумі розглядались питання реформи місцевого самоврядування,   територіальної організації влади на засадах децентралізації та ролі землеустрою у сучасних процесах.

Децентралізація – передача повноважень та фінансів від державної влади як найближче до людей – органам місцевого самоврядування. Реформа триває з 2014 року і вже має результати, а саме:

Рожкова М.В. інженер-землевпорядник Клеванської ОТГ презентувала присутнім досягнення громади за невеликий термін об’єднання. Зокрема, було відзначино, що 1 березня 2019 року був відкритий дитячий садочок у селищі Оржів. На відкриття завітати Прем'єр Міністр України Гройсман В.Б. та Міністр освіти Гриневич Л.М.  Також Мирослава Василівна  розповіла студентам про земельну децентралізацію та про основні професійні обов’язки й повноваження інженера-землевпорядника об’єднаної громади.

Маркович Інга ознайомила присутніх із громадськими організаціями Рівного та їх роллю у житті міста

Студентки 41 та 42-З групи Покотило Вікторія та Бєлоконь Анастасія презентували  свої роздуми на тему: «Що означає для мого населеного пункту децентралізація?».

Захід пройшов у теплій дружній атмосфері. Хочемо окремо подякувати нашим гостям за цікаві та змістовні доповіді.

 

Галина Бусленко, Неля Русіна, Ольга Петрова,

керівники клубу «Моя маленька Батьківщина», викладачі землевпорядних дисциплін