Шекспір не має віку — він поза часом

Групи загальноосвітньої підготовки

07 березня 2019

“All the world’s a stage,

and all the men and women merely players…”

W.Shakespeare

 

07.03.2019  У ВСП «Рівненський коледж НУБіПУ» розпочалася шекспірівська весна!

На базі коледжу відбувся відкритий виховний захід з англійської мови «Alltheworldsastage…» («Весь світ – театр…»), присвячений 455 річниці з дня народження найвидатнішого драматургавсіх часів Вільяма Шекспіра (1564-1616). Організатори: викладачі англійської мови Лисяк О М., Музичук І. В.

У заході були задіяні студенти груп 11-Ф, 22-О, 21-Ю, 23-Ю, 21-ІП, 31-Д, які продемонстрували неабиякі акторські і творчі здібності, занурившись у атмосферу Середньовіччя. Студенти та гості заходу мали можливість поспілкуватися з «живим» В.Шекспіром, ознайомитися з його творчістю, а також – переглянути фільм про видатного генія «ShakespeareinLove» («Закоханий Шекспір») та події і почуття, які спряли написанню «Ромео і Джульєтти».

Друга половина XVI- початок XVIIст. відомі як «Золотий Вік» англійської літератури. Це був час англійського Ренесансу, який навіть називався «Епохою Шекспіра».

Його вважають національним героєм та одним з символів Англії, її національним поетом, аджеШекспір відіграв важливу роль у формуванні сучасної англійської мови і допоміг їй стати світовою.Його твори перекладені понад 100мовами світу.

Один з його сучасників Бен Джонсон казав: "Шекспір не має віку — він поза часом". Дійсно, ті почуття, які оспівував Шекспір,живуть протягом століть, як і пам'ять про нього.

Щиро дякуємо усім, хто долучився до свята! До нових зустрічей!

 

Оксана Лисяк, Ірина Музичук,

 викладачі англійської мови